Efsanesiz bir yıl geçti

Efsane İngiliz şarkıcı, müzisyen ve aktör David Bowie'nin ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Bowie'nin grubu, ölümünden önce kaydedilen 4 yeni şarkıyı piyasaya sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -David Robert Jones ya da bilinen adıyla David Bowie 8 Ocak 1947 tarihinde doğdu, geçen yıl, 10 Ocak 2016'da yani doğum gününden 2 gün sonra 69 yaşında kansere yenik düştü.

1969 yılında Space Oddity albümü ile Britanya listelerine 5 numaradan sürpriz bir giriş yaparak adını duyuran Bowie, 1970'li yılların başında 'The Man Who Sold the World', 'The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars' gibi efsane albümler yaptı.

Müzisyen kimliğinin yanı sıra iyi bir aktör olan Bowie, 'The Hunger', 'The Man Who Fell to the World' ve 'Merry Christmas, 'Mr. Lawrence', 'The Prestige', 'Twin Peaks: Fire Walk with me' gibi filmlerde rol aldı.

Model Iman ile evli olan David Bowie sayısız albüm yapmış ve birçok şarkıcıya ilham kaynağı oldu. Gözlerinin birbirinden farklı iki renkte olması bazı kitleler tarafından hayranlık kazandı. 1962 yılında bir arkadaşı ile girdiği kavgada gözünden yaralanmış, geçirdiği bir dizi operasyon sonucu üst göz kapağı ve irisi diğerinden farklı bir görünüme sahip oldu.

1,5 yıl kanserle savaşan Bowie, grup üyeleri tarafından unutulmadı. Bowie'nin grubu ölümünden önce kaydedilen 4 yeni şarkıyı piyasaya sürdü.

'No Plan' adını taşıyan 4 şarkılık EP'de, Bowie'nin 'Blackstar' adlı son albümü kaydedilirken yazdığı 'Lazarus', 'No Plan, 'Killing a Little Time' ve 'When I Met You' adlı şarkılar bulunuyor.

EP'nin yanı sıra 'No Plan' şarkısının Tom Hingston tarafından çekilen videosu da yayınlandı. (HABER MERKEZİ)