Avatar 'Gökşan' diyebilir

Antalyalı Gökşan Özman, Avatar filminin 2.'si için tasarladığı afiş ile finale kalan son 10 proje arasında yer aldı. Filmin içeriği hakkında bilgi veren Özman, 'Avatarlar dünyaya gelebilir' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - James Cameron'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği 237 milyon dolar bütçeli bilim kurgu filmi Avatar'ın ikinci filminin afişi için Antalyalı tasarımcı Gökşan Özman, finale kalmayı başardı.

Yapımcı firma, Gökşan Özman'dan filmin içeriğine ilişkin alınan farklı kararlar doğrultusunda, hazırladığı afişte değişiklikler yapmasını talep etti. Avatar 2'nin içeriğine ilişkin ipuçları da verilen afiş tasarımına, ilk filmde 22'nci yüzyılda Pandora adlı uyduda yaşayan avatarların dünyaya geleceğine işaret ediliyor. Gökşan Özman, 'ilk filmde bir gaz devinin yörüngesinde dönen Pandora adlı uydu veya gezegenin, 3-4 metre uzunluğunda, mavi insansı görünümlü, saldırıya uğramadıkları sürece barışçıl olan Na'vi halkına ev sahipliği yaptığını' söyledi.

'İKİNCİ NESİLLE TANIŞTIRACAK'

Özman, "Proje brifinginde verilen bilgiye göre Jake ile Na'vi prensesi Neytiri'nin çocukları oluyor. Jake, Neytiri ve çocuklarını konu alacak devam filmi, insanlarla mücadele içindeki bir ailenin hikayesini işleyecek ve aynı zamanda bizi ikinci nesille de tanıştıracak. Bu nedenle afiş tasarımında gezegen görseli eklentisi ve ailesinden zorla ayrılacak Jake'in öfke dolu yüzü yer alıyor. Bir dünya görseli ve Jake'in öfke dolu bakışıyla ilgili revize istendi. Cameron'un toplamda beş film çekmeyi planladığı düşünülünce aslında hikaye gidişatında taşlar da ufak ufak yerine oturuyor" şeklinde devam filminin içeriği hakkında da bilgi verdi.

Filmin 2018 yılında vizyona girmesi planlanıyor. (ANTALYA/DHA)