Berlinale caz ile açılıyor!

Berlinale'nin açılışı J. Reinhardt'ın hayatını anlatan film ile gerçekleşecek. Reinhardt caz müziğin Avrupa'daki öncülerindendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 67. Berlin Film Festivali'nin açılışı 9 Şubat'ta Etienne Comar'ın 'Django' isimli caz biyografisi ile yapılacak. Filmde Avrupa'da caz müziğin öncü isimlerinden olan ünlü gitarist ve besteci Jean "Django" Reinhardt'ın hayatı anlatılıyor.

Hayatının büyük bölümünde Fransa'da yaşamış olmasına rağmen sanatçı aslında Belçika doğumlu. 1943'de Roman olması nedeniyle, Nazi Almanya'sı işgali altındaki Fransa'dan göç edişi, filmin en çarpıcı sahnelerinden biri olarak görülüyor.

Spiegel Online'ın haberine göre, Gypsy-Swing müziğini yapıtlarında taşıyarak savaş zamanı, insanların kalplerine dokunan Reinhardt'ı filmde Reda Kateb canlandırıyor.

Festivalin yönetmeni Dieter Kosslick efsanevi müzisyen ile ilgili, "Yaşadığı zamanın tehlike ortamı, ailesine ve kendisine karşı yapılan haksızlıklar, göç etmek zorunda kalması dahi onu müzik yapmaktan alıkoyamadı. 'Django' onun hayatta kalma ve kendi yolunu büyüleyici bir şekilde bulma hikayesi" dedi.