David Bowie belgeseli ilk kez Türkiye'de

'David Bowie Is Happening Now' belgeseli, Türkiye'de ilk kez gösterilecek. Bowie’nin 70'nci yaş günü etkinliği 8 Ocak Pazar günü...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  BAFTA ödüllü Hamish Hamilton tarafından 2013 yılında çekilen belgesel Victoria & Albert Museum oluşumu kapsamında “müze tarihinin en hızlı satan sergisi” ünvanını taşıyor.

ziggy David Bowie ( 8 Ocak 1947 - 10 Ocak 2016 )

Etkinlikte “David Bowie Is Happening Now” belgeseli gösteriminin yanı sıra Türiye'de modanın önemli isimlerinden Ezra&Tuba, Aslı Filinta, Tuba Ergin, Maid In Love, Jacquette By Elvan, Mavi Kazado, Catto&Catto’nun, Ayliz Abbas, Flaneurbabel’in Bowie ilhamlı tasarımları da sergilenerek satışa sunulacak.

Kapı açılış saati 13:00 olan etkinliğin film gösterimi ise 15:30'da başlayacak. Tüm gün devam edecek olan moda, sanat ve müzik etkinlikleri Radyo Eksen ve Vogue Türkiye’nin medya desteğiyle gerçekleşecek.

“Psychedelic Suburbia: David Bowie and The Beckenham Arts Lab” kitabı ve The Guardian yazarı, aynı zamanda David Bowie’nin eski sevgilisi olan Mary Finnigan ile “Bowie ile Yaşamak” ve Vogue Türkiye Presents: “Moda ve Müzik” söyleşileri film gösteriminin öncesinde gerçekleşecek.

Film, Bowie'nin sanat, moda, müzik gibi konularda açtığı devrimlerin arka planındaki düşüncelerini ve onun dünyaya bakış açılarıyla baktığı birçok farklı karakteri anlayabilmek adına Japon moda tasarımcısı Kansai Yamamoto, Pulp solisti Jarvis Cocker ve diğer özel konuklarla izleyenlere ışık tutuyor.