George Michael hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü şarkıcı George Michael evinde ölü bulundu. Sanatçının ölümünü menajeri açıkladı. Şarkıcı 53 yaşındaydı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı George Michael, 53 yaşında hayatını kaybetti. George Michael'ın ölümünü kamuoyuna menajeri açıkladı. Michael'ın pazar günü Oxfordshire'daki evinde evinde yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Polis, Michael'ın ölümünde şüpheli herhangi bir durum olmadığını açıkladı. Asıl adı Georgios Kyriacos Panayiotou olan şarkıcı, 1980'li yıllarda Wham! grubuyla ün kazanmıştı. George Michael daha sonra solo kariyerine başlamış ve pop müzik tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı sanatçılarından biri olmuştu.

ALBÜMLERİ 100 MİLYONDAN FAZLA SATMIŞTI

Pop müzik tarihindeki en iyi ve en ünlü şarkıcılardan biri olarak gösterilen Michael, 25 Haziran 1963'te doğdu. Eski Wham! grubunun iki üyesinden biriydi.  Michael, sanat kariyeri boyunca sayısız rekor ve başarıya imza atmış, başta Grammy ve BRIT olmakla birçok ödül almış, 100 milyonu aşkın satış başarısı elde etmiştir. Michael, kariyeri boyunca "Last Christmas", "Faith", "Freedom", "Jesus to a Child", "Father Figure", "Kissing a Fool" ve dünya çapında yedi milyon satan "Careless Whisper" gibi birçok önemli ve ünlü şarkıları yazmış, bestelemiş ve yorumlamıştı. Albümlerinden ikisi "Ölmeden Önce Dinlenmesi Gereken 1001 Albüm" isimli kitapta yer almıştı. Michael'in tüm orijinal albüm çalışmaları İngiltere'de bir numaraya kadar yükselmişti ve tüm şarkıları Top 40'da yer almıştı. Sadece Cowboys & Angels bu başarıyı yakalayamadı.

George Michael aynı zamanda birçok sanatçıya örnek olmuştu. Bu isimler arasında Justin Timberlake, Roxette, Rick Astley, Enrique Iglesias, Ricky Martin, Ronan Keating, Spice Girls, ve Robbie Williams bulunuyor. Madonna ve Michael Jackson ile birlikte MTV'nin kurulması ve video kliplerin 80'lerde gelişmesinde en büyük rolü olan üç şarkıcıdan biriydi. Video kliplerindeki başarısı ona Video Vanguard ödülü kazandırmıştı.

1998 yılında gey olduğunu açıklayan George Michael, siyasi mesajlarıyla da tanınıyordu. Margaret Thatcher'in 'Demir Leydi' günlerinde muhalefetteki İşçi Partisi'ni destekleyen Michael, Tony Blair'in 2003'te Irak işgaline katılma kararını eleştirmişti.

George Michael'ın ölümü sonrası İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, "George Michael'ın ölüm haberini almak çok üzücü. Olağanüstü bir sanatçı ve LGBT ile işçi haklarının güçlü bir savunucusuydu" dedi.

"Derin bir şok içindeyim" diyen sanatçı Elton John ise "Çok sevgili bir dostu, nazik, yüce gönüllü bir ruhu ve muhteşem bir sanatçıyı kaybettim. Yüreğim ailesi ve sevenleriyle" ifadelerini kullandı.