Kültür Bakanlığı Ödülü verilecek isimler açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Nesrin Sipahi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Kenan Işık, Mehmet Doğan, Cahit Koytak Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'ne layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nin verileceği isimler açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy başkanlığında toplanan jüri, 2016 Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'ne layık görülen isimleri belirledi. Yapılan açıklamaya göre Nesrin Sipahi (mûsikî), İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi (kurum), Y. Kenan Işık (tiyatro), D. Mehmet Doğan (yazın), Cahit Koytak (şiir ve çeviri) özel ödüllerin sahibi olacak.

JÜRİDE KİMLER VAR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy başkanlığındaki yürü Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ümit Yardım, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Sâlim Tokaç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Nejat Birecik'ten oluşuyor.

Ödüller, sahiplerine önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle verilecek. (DUVAR)