James Joyce'un Ulysses'i zeytinyağı oldu

Yazar Ercan Dalkılıç zeytinyağı üretti, adına hayran olduğu kitabın ismini koydu. James Joyce’un Ulysses'i zeytinyağı markası oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema yazarı, zaman zaman kitap eklerinde yazı ve röportajları yayınlanan Ercan Dalkılıç, ürettiği zeytinyağına, hayran olduğu yazar James Joyce’un Ulysses’inin ismini verdi.

edebiyathaber.net'te yer alan habere göre, son yıllarda zeytinyağında hilenin artmasıyla böyle bir girişimde bulunduğunu söyleyen Dalkılıç, Ulysses Zeytinyağı ile gerçek zeytinyağı kullanmak isteyen kitleye ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Ulysses Zeytinyağı yaklaşık 0.1-0.2 asit ve diğer zeytinyağı markalarına göre iki kat daha fazla zeytinden elde ediliyor. Ulysses Zeytinyağı’nın 1. Sınıf Doğal Zeytinyağı ve Soğuk Sıkım olmak üzere iki çeşidi bulunuyor.

KÜLT ESER

1922’de yayımlandığı ilk günden bu yana başta edebiyat otoriteleri olmak üzere herkesi kendine hayran bırakan Ulysses, dilden dile yayılarak adeta bir mite dönüştü. Tek bir günde, tek bir şehirde, Dublin’de, üç karakterin başından geçenleri insanlığa tutulan bir ayna olarak aktaran kitap, üstüne en çok araştırma yapılan ve yazılan eserlerin başında geliyor. Ulysses’in dilimizde Nevzat Erkmen ve Armağan Ekici’ye ait iki ayrı çevirisi bulunuyor.