Patti Smitt, 'Nobel'i aldı

Bob Dylan Nobel Ödülleri'ne katılmadı. Yakın arkadaşı Patti Smith sahnede ‘A Hard Rain’s A-Gonna Fall’ şarkısını seslendirirken sözleri unuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nobel Edebiyat Ödülü’nün bu yılki sahibi Amerikalı müzisyen ve şair Bob Dylan’ın katılmayacağını açıklaması üzerine törene Dylan’ın isteği üzerine yakın arkadaşı Patti Smith katıldı. Smitt sahnede  ‘A Hard Rain’s A-Gonna Fall’ şarkısını seslendirirken sözleri unutunca  özür diledi. Şarkının bir bölümünde sözleri unutan Smith, son derece gergin olduğunu söyleyerek izleyicilerden özür diledi. Smith, alkışların ardından şarkıya kaldığı yerden devam etti.

NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ 

bobdylan-1-2 .

İsveç Akademisi’nce verilen ödül bu yıl ‘Amerikan müzik geleneğinde yeni şiirsel anlatımlar yarattığı için’ Dylan’a verilmişti.  Dylan, “İnanması zor. Harika ve inanılmaz” sözleriyle tanımladığı ödülü kabul ettiğini duyurmuş, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenecek törenle ilgili, “Gidebilirsem katılacağım” demişti. Ancak Dylan daha sonra fikir değiştirerek ödül törenine katılmasının ‘başka yükümlülükleri’ nedeniyle mümkün olmadığını söylemişti.