Kurbağalıdere'nin kiri sergi oldu

Kurbağalıdere'nin kirlilik sorunu modern sanata konu oldu. Haftanın öne çıkan sergilerinden İranlı kadınların fotoğrafları CerModern'de.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Hastanesi OperationRoom Sanat Galerisi Kadıköy'ün simgesi haline gelen Kurbağalıdere'nin kirlilik sorununu konu alan Özgül Arslan'ın kişisel sergisine yer veriyor. Haftanın öne çıkan sergilerini derledik.

.

Pilot Galeri, Burak Delier’in "Hür Budalalar ve Kurnazlar Cemiyeti" başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.  Uzunca bir süredir dolandırıcılık tarihine ve felsefesine dair kapsamlı bir araştırma yürüten Delier dolandırıcıların sınırlar ve kategoriler arasında kural tanımazca gidip gelmelerini, katı toplumsal yapılar arasında/içinde akışkan bir biçimde hareket etmelerini eleştirel ve sanatsal bir düşünme modeli olarak sergisinde öneriyor.

KURBAĞALIDERE'NİN KİRİ SERGİ OLDU

Amerikan Hastanesi OperationRoom Sanat Galerisi, İstanbul’un Kadıköy İlçesinin simgesi haline gelen Kurbağalıdere’nin kirlilik sorununu konu alan ve sanatçı Özgül Arslan’ın fotoğraf ve videolarının yer aldığı “Estetik Müdahale’’başlıklı sergisine yer veriyor. Özgül Arslan, çalışmasına 2015 yılı Ağustos ayında Kurbağalıdere üzerinde yerleştirdiği beyaz tül perde ile başladı.

2015 yılı Kasım ayına kadar dere üzerinde asılı kalan tül perdenin kirlilikle olan ilişkisini fotoğraf ve videolarla belgeleyen sanatçı, beyaz tül perdenin değişimini iki ay boyunca #maruz ve #exposureetiketleriyle paylaşarak kamuoyunu da projeye dahil etti ve dereyi bir yıl kadar gözlemlemeyi sürdürdü. Seda Yavuz’un küratörlüğünü üstlendiği “Estetik Müdahale’’de tüm bu materyaller OperationRoom’a özgü yeni bir kurguyla düzenlendi.

KARİKATÜR SANATÇILARI  x-ist'TE

selcuk-erdem .

x-ist, 1-31 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan yılın son sergisini mizaha ayırdı. x-ist sanatçılarından Cem Dinlenmiş'in de aralarında yer aldığı 14 karikatür sanatçısını buluşturan "Çirkin" isimli sergide, çirkin kavramı farklı mizahı bakış açılarıyla inceleniyor.

İRANLI KADIN FOTOĞRAFÇILAR CerModern'DE

cernmodern1 .

Geçtiğimiz dönem Abbas Kiarostami ve Romin Mohtasham gibi çağdaş İran fotoğraf sanatının öncülerine ev sahipliği yapan CerModern, bu kez İranlı Kadın fotoğrafçıların eserlerini Ankaralı fotoğrafseverlerle buluşturuyor. CerModern aynı zamanda küratörlüğünü Belma Ersu'nun yaptığı “NESNELERİN BELLEĞİ Mİ?” kavramını sorgulayan, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının, edisyon işleri, çeşitli baskıları, heykel, pentür, enstelasyon, video ve neon işlerinin bulunduğu karma sergiye yer veriyor.

cenr1 .

ZEYNO PEKÜNLÜ'NÜN VİDEOLARI  SALT ULUS'TA

Sanatçı Zeyno Pekünlü'nün, davetlisi olduğu 22. Gezici Festival döneminde SALT Ulus'ta gerçekleştirilen sergisi, kâğıt üstüne işleri, enstalasyon ve videoları ile Babaların Babası adlı, mekâna özgü müdahalesinden oluşuyor. SALT Ulus’un iki katına yayılan sergi, aynı zamanda, Atatürk’ün 1927’de altı gün, altı saat boyunca Meclis’te okuduğu Nutuk’undaki duygulanımsal kelimelerin tekrarları ve tekrar sıklıklarına dayalı bir listeden oluşan Babaların Babası enstalasyonunu içeriyor.