Erdal Tosun'a veda...

Sanatçı Erdal Tosun için Beşiktaş Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Yılmaz Erdoğan, "Burası Türkiye'nin en çok kahkaha atılan yeri, bunda Tosunlar'ın emeği büyük" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Tosun, Beşiktaş Kültür Merkezi'nde (BKM) düzenlenen törenle uğurlandı. İstanbul Sarıyer'de geçirdiği trafik kazasında dün sabah hayatını kaybeden sanatçı Erdal Tosun için düzenlenen tören başladı. Törene CHP Milletvekili Gürsel Tekin, sanatçılar Ahmet Mümtaz Taylan, Zafer Algöz, Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Yavuz Bingöl, Fatih Akman, Şevket Çoruh ve Mustafa Üstündağ katıldı.

'BURASI TÜRKİYE'NİN EN ÇOK KAHKAHA ATILAN YERİ'

Sanatçı için BKM'de düzenlenen tören, Erdal Tosun'un görüntüleri ile başladı. İlk görüntüler, 90'lı yılların fenomen televizyon dizisi Bir Demet Tiyatro'dandı. Cem Yılmaz'ın yönettiği GORA filminden görüntülerle devam eden törende Cem Yılmaz gözyaşlarına boğuldu. Çok sayıda sanatçının katıldığı törende tiyatrocu Olgun Şimşek, "Bir dostumu, kardeşimi kaybettim" dedi.

Cem Yılmaz, cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu.

Erdal Tosun'un eşi İlknur Tosun: Erdal'a çok kötüsün derdim, o da bana ben hiçbir şeyin azı olamam derdi. Sen büyük sofraların, büyük sevgilerin adamıydın. Seni çok seviyorum.

Yılmaz Erdoğan: Burası Türkiye'nin en çok kahkaha atılan yeri, bunda Tosunlar'ın emeği büyük.

Demet Akbağ: Çok üzgünüz, benim bir uğurum vardı. Sahneye çıkmadan önce Gürdal'ı öperdim. Artık iki uğurum var.

TOSUN, ZİNCİRLİKUYU'YA DEFNEDİLDİ

Erdal Tosun'un naaşı son kez BKM sahnesinden alkış ve gözyaşlarıyla çıkarıldı. Cenaze Levent Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

aile33