Devlet Opera ve Balesi ödeneği ne oldu?

Google Haberlere Abone ol

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, opera binasının dış cephe boyası ve onarımı için 2016 bütçesinden Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü’ne verilen 4 milyon TL’lik ödeneğin kullanılmadığı için bakanlığa iade edildiğini öne sürdüler.

Yüceer, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması için Meclis’e verdiği soru önergesinde şunları kaydetti:

“2016 yılı bütçesinde opera binası dış cephe boyası ve onarımı için 4 milyon TL ödenek tahsis edildiği halde neden herhangi bir bakım yapılmamıştır? Ödenek tahsil edilip, ihalesi yapıldığı halde binanın dış cephe boyamasının yaptırılmama gerekçesi nedir? İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi binasını yıkmayı düşündüğünüz gibi Ankara’daki opera binasını da yıkma yönünde herhangi bir çalışma var mıdır? Binanın tadil edilmeme gerekçesi yıkılmak istenmesinden midir? 2015 yılı bütçesinden 1 milyon 700 bin TL ödenerek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne alınan üç adet piyano halen kurum bünyesinde midir? Astronomik ücretlerle alınan söz konusu piyanolar ile kaç kez konser verilmiş, ne kadar gelir elde edilmiştir?”

AVCI SESSİZLİĞİNİ KORUDU

CHP’li Çakırözer de konuyu Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde dile getirdi. Çakırözer, Bakan Avcı’ya “Opera binasının onarımı için verilen bütçelerin iade edildiği doğru mudur? ” diye sordu. Bakan Avcı, Çakırözer’in sorularını yanıtsız bıraktı.