Başkentte perde aralanıyor

Ankara Tiyatro Festivali 27’inci kez 'perde' diyor. Bu gün açılışı yapılacak festivalde 33 oyun sergilenecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankaralı sanatseverlerin vazgeçilmezi Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, bu gün başlıyor. Festival 28 Kasım'a kadar devam edecek.

Festivalde 5 üniversite topluluğu, 3 belediye şehir tiyatrosu, 25 profesyonel ve amatör tiyatro topluluğu ile yurt dışından 3 topluluk sahne alacak.

Festival kapsamında Dostlar Tiyatrosu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri”, İstanbul Kumpanyası’nın “Kapı Çarptı”, Tiyatro Kedi’nin “Ölü Ozanlar Derneği” oyunları da sahnelenecek. “Sanatta Kadın İmgesi” konulu konferansın yanı sıra 4 ayrı atölye çalışması da Ankaralılarla buluşacak.

TİYATROYA ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen festivalin Büyük Tiyatro'da gerçekleşecek açılışında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Topluluğu, “Broadway Şarkıları” ile sahne alacak.

Açılış gecesinde festivalin gelenekselleşen 'onur ve emek ödülleri’ de sahiplerini bulacak. Onur Ödülü usta sanatçı Tamer Levent’e, Emek Ödülü ise Direkler Arası Seyirci Ödüllerinin mimarı Ömer Şahinbaş'a verilecek.

Festival biletleri www.biletiva.com internet adresi ile TAKSAV, Şinasi Sahnesi ve Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi gişelerinden temin edilebilecek. (DUVAR)