İstanbul Modern'in akıbeti belli oldu

İstanbul Modern Sanat Müzesi, Galataport kapsamında yeniden yapılacak. Projeyle ilgili imzalar bugün atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ilk modern sanatlar müzesi olan İstanbul Modern, Galataport kapsamında yeniden yapılacak. Projeye ilişkin işbirliği anlaşması Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. ve İstanbul Modern Sanat Vakfı (İMSAV) arasında imzalandı.

2019 TAMAMLANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Dünya standartlarında bir tasarımla olacağı belirtilen yeni binanı yapımı için, müzenin kurucu sponsoru Eczacıbaşı Holding ve Doğuş Grubu-Bilgili Holding’in ortaklaşa katkısıyla sunacak. İmzalanan protokol çerçevesinde, mevcut binasından çok daha geniş bir alanda ve uluslararası standartlarda hizmet verecek yeni müzenin, 2019 yılında tamamlanması öngörülüyor.

GEÇİCİ MÜZE KARAKÖY'DE OLACAK

İstanbul Modern’in mimari projesi için müze tasarımında, dünyanın en deneyimli mimarlarıyla görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

İstanbul Modern, yeni müze binası tamamlanana kadar Galataport sahasında bulunan Paket Postanesi’nde sanatseverleri ağırlayacak. Karaköy’deki bina, İstanbul Modern’in tüm faaliyetlerini yeni müze hazır olana kadar eksiksiz olarak sürdürebileceği bir biçimde, tarihi dokusu korunarak Doğuş Grubu-Bilgili Holding tarafından restore edilecek. (HABER MERKEZİ)