Bataclan salonu Sting konseriyle açıldı

IŞİD'in 90 kişiyi öldürdüğü Paris'teki Bataclan salonu bir yılın aradan yeniden açıldı. Sahnede İngiliz müzisyen Sting vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 13 Kasım 2015'teki IŞİD saldırısında 90 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan sahnesi, İngiliz müzisyen Sting’in verdiği konserle yeniden açıldı. Konserde Sting’e Lübnan asıllı Fransız müzisyen İbrahim Maalouf da eşlik etti.

Evrensel'de yer alan habere göre elde edilen tüm gelirin katliam mağdurlarına bağışlanacağı konser, 1 yıl önceki IŞİD saldırılarında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

BU AKŞAM İKİ GÖREVİMİZ VAR

Yaklaşık bin 500 kişinin izlediği konserde Fransızca konuşan Sting, "Bu akşam iki görevimiz var: Öncelikle saldırıda hayatını kaybedenleri hatırlamak, sonrasında ise hayatı ve müziği bu tarihi mekanda kutlamak" ifadelerini kullandı.

Sting, Roxanne şarkısını çalmadan önce “En son 1979’da Bataclan’da sahne almıştım, 1978’de Paris’te bir şarkı yazmıştım” diyerek şarkıya başladı.

Yeni albümü önceki günlerde çıkan Sting, sığınmacılar için yazdığı "Inch'allah" adlı şarkısını da seslendirdi. Etkinlik sırasında “Sting Bataclan’ı her zaman olduğu hale dönüştürdü. Bir konser salonuna...” yorumları yapıldı.

13 KASIM'DA KAPALI OLACAK

Bataclan salonu, katliamın yıl dönümü olan 13 Kasım günü, hayatlarını kaybedenleri anmak amacıyla etkinliklere kapalı olacak.

Bataclan, Paris'te 1 yıl önce gerçekleşen bir dizi saldırının son hedefiydi. Gecede farklı mekanlarda toplam 130 kişi hayatını kaybetmişti. IŞİD'liler Bataclan'a girdiğinde, Eagles of Death Metal grubunun konseri için bin 500 kişi salonda bulunuyordu. Saldırıların ardından Paris'te Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması yürürlüğe girmişti.