Alman Yayıncılar Birliği yöneticileri Aslı Erdoğan için İstanbul'da

Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği yöneticisi Alexander Skipis, tutuklu yazar Aslı Erdoğan'la görüşmek için başvuru yaptı. Skipis, yarın tutuklu yazarlar için düzenlenecek panele de katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği (Börsenverein) CEO'su Alexander Skipis, tutuklu yazarlar için düzenlenecek olan panele katılacak.

Skipis, TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı Karadeniz Salonu’nda yarın yapılacak olan “For Speech and Freedom” (Söz ve Özgürlük İçin) panelinde yer alacak.

14 Kasım Pazartesi günü Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önünde basın açıklaması yapacak olan Skipis, Erdoğan'la görüşebilmek için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya birer dilekçeyle başvuru yaptı.

Skipis dilekçesinde, “Tutuklu yazar Aslı Erdoğan’ı  12, 13 veya 14 Kasım 2016’da ziyaret etmeyi talep ediyorum. Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği’nin bir temsilcisi olarak, Aslı Erdoğan’ın eserleri ve basım şartlarıyla ilgili görüşme amacıyla kendisini ziyaret etmek niyetindeyim” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)