Farklı dillerde yerel sahnenin en yenileri

Geçtiğimiz ay Jaakko Eino Kalevi, Liima, Avishai Cohen ve Mammal Hands gibi farklı türlerin temsilcileri olan yabancı müzisyenlerin yanı sıra Kalben, Cihan Mürtezaoğlu, Jakuzi ve Sena Şener gibi yeni yerli isimlerin konuk olduğu Salon sahnesi Kasım ayında da birçok yerli ve yabancı müzisyene ev sahipliği yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Salon’da kasım ayı yerel sahnenin en yenileri ile usta icracılarını yine bir araya getiriyor. Ayın ilk lokal sahneden misafiri üç farklı gruptan tanıdığımız, farklı türlerde ve seslerde müzik yapan Eskiz, Cosmic Wings ve Heavy Sky olacak.

The Ringo Jets’ten Deniz Ağan ile Can Tunaboylu ve Uygar Çetiner’den oluşan İstanbullu rock’n’roll üçlüsü Eskiz, The Ringo Jets’ten Tarkan Mertoğlu, Lale Kardeş ile Baki Turanlı ve Barış Çelenk’ten oluşan İstanbullu sci-fi, heavy rock grubu Cosmic Wings ve Ankara’nın köklü rock geleneğini bozmadan yaşatan Batu Akdeniz önderliğindeki rock grubu Heavy Sky güçlerini birleştiriyor ve Salon sahnesine konuk oluyorlar. 11 Kasım Cuma akşamı, rock’ın genç yüzünün kendini göstereceği gece içinde türün klasikleşmiş örneklerini bugün bile ananlar için kaçırılmaması gereken bir konser akşamı.

eskiz Eskiz

FARKLI COĞRAFYALAR... FARKLI ESNTRÜMANLAR

Kasımda Salon sahnesine konuk olacak bir başka isim de etnik müzik grubu No Land. Farklı coğrafyalar, diller ve kültürlerden müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturdukları No Land’in solistliğini Kamil Hajiyev yapıyor. Sahnede keman, viyolonsel, ney, trompet ve birçok enstrümanı birlikte kullanan No Land, beklenen ilk albümleri “Aramızda”nın lansman konseriyle Salon sahnesindeler. Farklı diller, farklı enstrümanların buluşacağı konser 17 Kasım Perşembe akşamı Salon’da.

aramizda No Land

IN HOODIES'TAN LANSMAN KONSERİ

In Hoodies adlı solo projesiyle göz açıp kapayıncaya kadar alternatif sahnenin gözdesi haline gelen Murat Kılıkçıer, prodüktörlüğünü Richard Ashcroft ve The Verve’den bildiğimiz, Brit Ödülleri’nden en iyi prodüktör olarak tescilli Chris Potter’ın yaptığı ilk albümünün ardından Türkiye’de kendine hatrı sayılır bir hayran kitlesi edindi. Özellikle Brit rock meraklılarının yakından tanıdığı In Hoodies, ikinci albümü “A Lunar Manoeuvre”dan parçalarla, Kutay Soyocak, Ağaçkakan, Da Poet + İdil Meşe, Mert Ulu, Ponza’dan Güneş Akyürek ve Müzik Hayvanı’ndan Eray Düzgünsoy’un konuk olacağı lansman konseriyle In Hoodies 23 Kasım Perşembe, Salon’da.

DENEYSEL BİR ÖRNEK SUNACAKLAR

Kasım ayının son konuğu ise; Türkiye alternatif müzik sahnesinin en önemli gruplarından Gevende. Grup, Türkiye genelinde ve dünyanın birçok kentinde önemli festivallere katılan, St. Antuan kilisesinde verdikleri konser ve hemen sonrasında yayımladıkları konserin canlı performans albümüyle dikkat çekti. Yeni stüdyo albümlerinin hazırlıklarına devam eden Gevende, deneysel müzik ve doğaçlama performanslarının nadir rastlanan bir örneğini dinleyici ile paylaşmak üzere 26 Kasım Cumartesi akşamı hayranlarıyla buluşacak.

gevende Gevende

Etkinlik biletleri Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.