Bakan, Aristo için proje istedi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Assos antik kenti girişinde yer alan ve tahrip edildikten sonra yerine konulmayan Aristoteles heykeli ile ilgili konuştu. Avcı, "kamu kuruluşlarından proje gelirse değerlendirilecek" yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Bakan Avcı’ya bir önerge ile Çanakkale Ayvacık ilçesindeki Aristoteles heykelini sordu. Heykelin 2009 yılında Assos antik kenti girişine muhtarlığın girişimi ve sınırlı bütçeyle dökme plastikten yapılarak konulduğunu aktaran Erkek, tahribatın ardından 1 yıl geçmesine rağmen heykelin yerine halen konulamadığını anımsattı.

'PROJE SUNULMASI HALİNDE'

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, Erkek’in önergesini yanıtlayan Bakan Avcı, “Bakanlığımızca kamu/kurum ve kuruluşlarından bir proje halinde gelen anıt, heykel, şehitlik ve büst yapımı ile onarım talepleri değerlendirilmektedir. Aristoteles’in heykeli yapımı için bir proje sunulması halinde konu bakanlığımızca değerlendirilecektir. Bakanlığımızca Assos antik kenti, Assos Örenyeri Çevre Düzenleme Projesi Çalışmalarına başlanmış ve Avan Projesi 28 Eylül 2015 tarihli Kurul Kararı ile onaylanmış olup uygulama projesi devam etmektedir” dedi.