Contemporary Istanbul’u 5 günde 90 bin kişi gezdi

Contemporary İstanbul'da satışa sunulan eserlerin toplam değeri 56 milyon dolar olarak açıklandı. Jaume Plensa’nın "White Forest" (Beyaz Orman) aslı eseri 280 bin Euro’ya (980 bin TL) alıcı buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Contemporary Istanbul’u 3 - 6 Kasım tarihleri ve 2 Kasım ön izleme günü de dahil olmak üzere 90 binin üzerinde sanatsever ziyaret etti. Beş gün süresince İstanbul’u çağdaş sanatın merkezi haline getiren Contemporary Istanbul’da satışa sunulan eserlerin toplam değeri 56 milyon dolar olarak açıklandı.

Bölgenin önde gelen çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul 11. yılında 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500’ü aşkın eserini sanatseverlerle buluşturdu. CI bu yıl yeni bölümü CI Design kapsamında 32 tasarımcı ve Plugin bölümünde 18 yeni medya sanatçısını ağırladı. Çağdaş sanatın en iyi örneklerinin bir araya geldiği fuarı 90bin’in üzerinde yabancı ve yerli koleksiyoner, profesyonel, akademisyen, uluslararası müze grupları ve sanatseverler ziyaret etti.

Jaume Plensa’nın"White Forest" aslı eseri 280 bin Euro’ya, JanisKounellis’in Galeri Artist’te sergilenen"Untitled" adlı eseri 220 bin Euro’ya, Gülay Semercioğlu’nun Pi Artworks’te sergilenen "A Sip of Water" adlı eseri 50 bin Dolar’a, Niloufar Banisadr’ın Galerie 55 Bellechasse’de sergilenen "Voilesauxvents" adlı eseri 25 bin Euro’ya, Son Seock’un Galerie Mark Hachem’de sergilenen "25-RHNO" eseri 38 bin Euro’ya ve Stiller’in "Matchstickman" eseri 130 bin Euro’ya ve Christiaan Lieverse’in Villa del Arte Galleries’de sergilenen "Labiatae" eseri 38 bin Euro’ya alıcı buldu.

İSTANBUL BİENALİ'YLE İŞBİRLİĞİ

Kapanış gününde Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli fuarın 11. yılı hakkında değerlendirmeler yaparak şunları söyledi:

"Contemporary Istanbul 11. yaşında yine dünyanın farklı coğrafyalarından en iyi çağdaş sanat seçkilerini İstanbul ve sanatseverlerle bir araya getirdi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördük. Gerçekleştirilen başarılı galeri ve eser seçkileri sayesinde bu yıl fuarı 90 bin’in üzerinde kişi ziyaret etti. Fuara katılan eserlerin yüzde 62’sinin satışı gerçekleştirildi. İstanbul, dünyanın önde gelen sanat ve kültür merkezleri olan New York, Londra, Paris ve Berlin ile beraber anılıyor. Dünyayı saran globalleşme ancak yerel değerlerin korunması ile mümkün olabilecek. Bu nedenle Türk çağdaş sanatının geleceği açısından uluslararası çağdaş sanat vizyonunun Contemporary Istanbul ile her yıl İstanbul’da bir araya gelmesi ciddi önem taşıyor."

Haftanın en önemli etkinliği olan ve beş gün boyunca İstanbul’u çağdaş sanatın merkezi haline getiren Contemporary İstanbul önemli siyasi isimleri de ağırladı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül kapanış günü fuarı Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Contemporary İstanbul İcra Kurulu Üyesi Hasan Bülent Kahraman ile birlikte gezdi.

Her yıl Kasım ayında organize edilen Contemporary Istanbul 2017'den itibaren İstanbul Bienali ile işbirliği içinde olacak ve birlikte düzenlenecek. 2017 yılında 12 Eylül’de kapılarını açacak olan Contemporary İstanbul bir gün daha uzayarak toplamda 5 gün halka açık olacak.(DHA)