Cem Yılmaz: Ben almadım

Contemporary İstanbul'da baskına uğrayan heykeli satın aldığı iddia edilen Cem Yılmaz'dan açıklama: Haber doğru değil!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin en önemli çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul'da önceki akşam yaşanan heykel krizi üzerine heykeli satın aldığı iddia edilen Cem Yılmaz'dan açıklama geldi.

Cem Yılmaz, 'Kamuoyuna duyuru..İC'da sergilenen heykelle ilgili "satın aldı" haberi doğru değildir. Asıl konu da bu değildir! Bu garip tahrik anlamsız. İ.Contemporary de yuzlerce sanatcı yuzlerce eser sergiledi ve gezip hepsini görmek herkes gibi benim de hakkım...Ama tabi bırakmazlar..' yazdı.

Contemporary İstanbul'da, Ali Elmacı'nın Abdulhamit heykeliyle ilgili yaşananlar krize yol açmış, ‘Milli Görüş Vakfı’ndan geldiklerini söyleyen 20 kişilik grup, Isabel Croxatto galerisinde sergilenen Ali Elmacı’ya ait heykele müdahale etti. Tekbir getiren grup, Sultan Abdülhamit desenli mayo giydirilmiş heykelin kaldırılmasını istemişti.

Akşam saatlerinde Contemporary İstanbul söz konusu heykelin kaldırılmayacağını belirten bir basın açıklaması yapmış, dün sabah da sanatçı Ali Elmacı 'Ülkemizin olağanüstü bir dönemden geçtiği süreçte,toplumumuzu artık iyiden iyiye yoran, yaşama sevincimizi aşağı çeken gerginlik unsurlarına bir yenisini eklememek adına eserimi Contemporay İstanbul’dan çekme kararı aldım' diyerek eserini fuardan çekmişti.