Contemporary İstanbul'a Abdülhamid baskını

Contemporary İstanbul'un açılışı bir grup tarafından basıldı. Gerekçe kadın heykelinde 2. Abdülhamid’in resmedilmesi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ressam Ali Elmacı’nın Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid’in yüzünü kadın bedeni formundaki bir heykele resmetmesine tepki gösteren bir grup, İstanbul’daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi’nde bu yıl 11.’si düzenlenen Contemporary İstanbul’un açılış etkinliğini bastı.

Grubun ressam Elmacı’nın İsabel Croxatto Galeria’nın alanında bulunan işine tepki gösterdiği ve sosyal medyada örgütlenerek Lütfi Kırdar’a geldiği ve eserin kaldırılmasını talep ettiği belirtildi.

Tepki üzerine galerinin sahibi İsabel Croxatto heykeli alandan kaldırdı.

Olayın duyulmasının ardından Lütfi Kırdar'a gelen Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, kaldırılan eserin tekrar yerine konulmasını istedi. Söz konusu heykelin, fuarın kapanışına kadar yerinde sergilenmeye devam edeceği duyuruldu.

Yaşananları sosyal ağ Twitter'dan duyuran Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, "Lütfü Kırdar'da açılan çağdaş sanat fuarı ‘Contemporary Istanbul’ bu akşam gerici yobazlar tarafından basıldı. İstanbul'a yazık ediliyor" ifadelerini kullandı.

Contemporary Istanbul 11'inci yılındaContemporary Istanbul 11'inci yılında

Bu yıl 11.’si düzenlenen Contemporary İstanbul, dünyadan ve Türkiye’den çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. (HABER MERKEZİ)

Contemporary İstanbul’da öne çıkanlarContemporary İstanbul’da öne çıkanlar