Bob Dylan Nobel sessizliğini bozdu

Amerikalı müzisyen Bob Dylan, layık görüldüğü Nobel Edebiyat Ödülü hakkında iki hafta sonra ilk kez konuştu. Dylan, "Nobel haberi karşısında nutkum tutuldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldüğü 13 Ekim'den bu yana kendisiyle iletişime geçilemeyen Amerikalı halk ozanı ve Amerikalı müzisyen Bob Dylan sessizliğini bozdu. Dylan, ödül için müteşekkir olduğunu ve ödül törenine gitmeyi düşündüğünü söyledi. Batı basınına göre, Dylan hem Nobel Komitesi'yle iletişime geçti, hem de İngiliz gazetesi Daily Telegraph'la bir söyleşi yaptı.

Nobel Komitesi, İsveç Kraliyet Bilim Akademisi Daimi Sekreteri Sara Danius'un Dylan'la görüştüğünü duyurdu. Buna göre Dylan Danius'a, "Bu ödül için müteşekkirim. Nobel haberi karşısında nutkum tutuldu" dedi.

Dylan, Daily Telegraph'la mülakatındaysa, ödül töreni hakkında ilk kez konuştu. 75 yaşındaki sanatçı, "Eğer gitme imkanım olursa ödül törenine katılabilirim" dedi. Ancak Nobel Komitesi'nden yapılan açıklamada Dylan'ın törene gelip gelmeyeceğinden hâlâ emin olmadıklarını duyurdu.

Dylan, Nobel Edebiyat Ödülü'ne, 'Amerikan şarkı geleneğinde yeni bir şiirsel anlatım oluşturduğu' gerekçesiyle layık görülmüştü.

Nobel üyesi Bob Dylan'a ateş püskürdü: Nezaketsiz ve kibirli!Nobel üyesi Bob Dylan'a ateş püskürdü: Nezaketsiz ve kibirli!

Bob Dylan Nobel'i sildiBob Dylan Nobel'i sildi

Bob Dylan'a ulaşılamıyor!Bob Dylan'a ulaşılamıyor!

Bob Dylan Nobel hakkında tek kelime etmedi!Bob Dylan Nobel hakkında tek kelime etmedi!