Broadway’in gişe rekortmeni İstanbul'da

İstanbu, önümüzdeki günleri dünyaca ünlü müzikal Wicked'e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bol ödüllü müzikalin 70'in üzerinde çalışanı bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - The New York Times'ın “Broadway’in en büyük gişe rekortmeni” olarak nitelendirdiği müzikal şov Wicked, 11 Ekim 2017’den 5 Kasım 2017’ye kadar 31 gösteri ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde olacak.

Şu ana kadar 14 ülkede 50 milyonu aşkın kişi tarafından seyredilen, 100’den fazla uluslararası ödüle sahip Wicked müzikalin biletlerine, 4 Kasım 2016 tarihinden itibaren www.zorlupsm.com ve www.biletix.com üzerinden ve Zorlu PSM gişelerinden ulaşılacak.

SAHNE ARKASI KADROSU

İngiltere kökenli prodüksiyon, 70’i aşkın müzisyen, oyuncu, sahne arkası kadrosu ve İstanbul’da buna eklenen 20 kişilik ekibi ile uluslararası bir topluluk olma özelliği taşıyor. Göz kamaştırıcı şov, 300 ödüllü kostüm, dekor ve ışık kullanımı ile dikkat çekiyor.

Wicked, aralarında Jacqueline Hughes (Elphaba), Carly Anderson (Glinda), Bradley Jaden (Fiyero), Steven Pinder (The Wizard and Doctor Dillamond), Kim Ismay (Madame Morrible), Iddon Jones (Boq) ve Emily Shaw (Nessarose)‘ın bulunduğu uluslararası kadrosu tarafından İngilizce olarak sahnelenecek. Elphaba karakteri, zaman zaman Jodie Steele performansı ile izlenecek.

L. Frank Baum’un Oz Büyücüsü’nden uyarlanan karakterlerden oluşan, Gregory Maguire’in çok satan romanı Wicked, Oz Büyücüsü’nde bahsedilen iki büyücülük öğrencisinin daha önce anlatılmamış arkadaşlığını ele alıyor. Oz Büyücüsü’ndeki olağanüstü maceralarının sonunda bu ikiliyi Lanetli Batı’nın Kötü Cadısı ve İyi Cadı Glinda olarak göreceğiz.

ÖDÜLLÜ BİR EKİP SAHNEYE TAŞIYOR

Wicked’ın müzikleri, daha önce Disney yapımı Pocahontas, Notre Dame’ın Kamburu ve Manhattan’ın Sihiri filmleri ile Grammy ve Akademi ödülleri kazanan Stephen Schwartz’a ait. Müzikal Winnie Holzman tarafından Gregory Maguire’ın Lanetli Batı’nın Kötü Cadısı adlı romanından sahneye uyarlandı. Dekor tasarımı Tony ödüllü Wayne Cliento tarafından yapılan müzikal, aynı şekilde iki kez Tony ödülü kazanan Joe Mantello tarafından yönetiliyor.

Baş yapımcısı Michael McCabe olan Wicked’ın diğer yapımcıları arasında; Marc Platt, Universal Stage Productions, The Araca Group, Jon B. Platt ve David Stone yer alıyor.