Lena Chamamyan bugün Zorlu'da

Lena Chamamyan bu akşam Zorlu PSM'de... Chamamyan konserinde, Şam'ın etnik dokusunu barındıran ezgilerini paylaşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geleneksel doğu melodilerini batı klasikleriyle bir araya getiren Suriye Ermenisi müzisyen Lena Chamamyan bugün Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ne konuk oluyor.

Şam'da doğan Chamamyan, ilk konserini 5 yaşında verdi. Şam Üniversitesi Ekonomi Yönetimi Bölümü'nden 2002'de mezun olduktan sonra Yüksek Müzik Enstitüsü'nde okumaya başladı ve 2007'de eğitimini tamamladı. Bunun dışında Gloria Scalchi ve Carmen Villata'yla klasik müzik, Meredith Monk ve Manfred Leuchter gibi efsanevi isimlerle dünya müziği ve caz, Arax Tchekidjian'la da Ermeni klasik müziği icrası üzerine çalıştı.

ŞENLENDİRİCİ VE BAKTAGİR'LE ÇALIŞTI

İlk albümü Hal Asmar El-lon'u 2006 yılında çıkardıktan sonra hayranlarını fazla bekletmeyen sanatçı, 2007'de ikinci albümü Shamat'ı, Türkiye'den Hüsnü Şenlendirici gibi müzisyenlere de yer vererek çıkardı. Levant bölgesinin folk şarkılarına farklı bir boyut getirdiği bu iki albümünün ardından üçüncü albümü Ghazl El Banat'ı da 2013'te yayınlayan Chamamyan, şu an kanuni ve besteci Göksel Baktagir ile piyanist André Manoukian ile yeni iki albüm üzerinde çalışıyor. Lena, Zorlu PSM'deki konseri sırasında sahneye Göksel'i çağıracak ve yeni albüm konser sonunda yayınlanacak.

BİRÇOK ÖDÜL KAZANDI

Suriye'de yayınlanan diziler ile Arap ve Ermeni filmleri için müzikler yaparak dinleyici kitlesini gözle görülür şekilde genişleten Chamamyan dünya çapında önemli mekanlarda sahne aldı ve hem performansları hem de yarattığı etki sayesinde birçok ödül kazandı. 2011'de Arabian Business Journal tarafından Arap dünyasının en etkili 500 figüründen biri seçildi ve Avusturya'da beş yıldızlık bir dünya müziği sanatçısı olarak addedildi. Suriye'de yayımlanan kültür-sanat dergileri için dünya bağımsız müziği hakkında makaleler yazan Chamamyan, Avrupa'daki farklı eğitim kurumlarında Doğu ve Batı müziklerinin ilişkisi üzerine dersler verdi. Chamamyan aynı zamanda Suriye müziğinin arşivlenmesi inisiyatifinin ve Douzana adlı televizyon programının aktif katılımcısı.

ALBÜMÜNÜ İMZALAYACAK

Zorlu PSM, 22 Ekim'de Lena Chamamyan'ı ve Şam'ın yaseminlerine boyadığı melodilerini, Göksel Baktagir ile birlikte sahnede tanıtacakları, konserin sonunda yayınlanacak ve özel artwork'üyle duygusal bir yolculuğa dönüşecek yeni albümünden parçalarıyla ağırlayacak. Chamamyan, konserden sonra "Lawnan" (2 Renk) adındaki yeni albümünü imzalamak üzere müzikseverlerle birlikte olacak.