BBC'den yedi Agatha Christie uyarlaması

BBC, polisiye edebiyatın popüler ismi Agatha Christie'nin yedi eseri için harekete geçti. Şimdilik üç projenin adı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BBC dört yıl içinde Agatha Christie’nin yedi romanını uyarlayacağını duyurdu. Kanal şimdilik sadece üç projenin adını açıkladı: Ordeal by Innocence (Şahidin Gözleri), The ABC Murders (Cinayet Alfabesi) ve The Witness for the Prosecution (Beklenmeyen Şahit).

Mini dizi olarak ekrana gelecek olan Ordeal'ın 2017'de izleyiciyle buluşacağı açıklanırken, iki bölümden oluşan The Witness'in ise Aralık 2016'da yayınlanacak. Başrollerini Toby Jones, Kim Cattrall ve Andrea Riseborough'un üstlendiği diziden ilk kare ise geçtiğimiz günlerde paylaşıldı.

Kanal, The ABC Murders‘la ilgili bir açıklama ise yapmadı.

BEYAZPERDEYE DE UYARLANIYOR

Christie’nin 1934 tarihli romanı romanı Doğu Ekspresi’nde Cinayet’in sinema serüveni için çalışmalar da başladı. Çekimleri kasım ayında Londra’da gerçekleştirileceği belirtilen filmin kadrosunda Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley gibi isimler yer alacak.

Senaryosunu Michael Green’in yazdığı, yönetmenliğini Kenneth Branagh üstlendiği filmde filmde Depp, Ratchett karakterine hayat verirken Pfeiffer, Mrs. Hubbard, Ridley ise Mary Debenham karakterlerine can verecekler.