'Acıyı duymak için Kürt olmam gerekmiyor'

Son seçimde HDP'ye oy verdiğini söyleyen Halil Ergün, "Doğu’daki acıları kalbimde duyuyorum ve bunun için Kürt olmam gerekmiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Oyuncu Halil Ergün, sinemadan siyasete pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

İktidarın yaptıklarına keskin bir muhalif tavrının olduğunu söyleyen Ergün, zamanında AK Parti’ye oy verdiği için eleştirildiği hatırlatıldığında, “Oy vermedim bir daha. Bugün hiçbir ortak yanım yok. Yapılanlara keskin bir muhalif tavrım var. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı’nın, cumhurbaşkanlıktan sonraki tasarruflarına hiç ama hiç sıcak bakmıyorum. Tamam halka ya da parlamentoya gitsinler evet çıkarsa Başkanlık sistemi kurulur ve öyle takip ederiz biz de. Son seçimde HDP’ye verdim. Doğu’daki acıları kalbimde duyuyorum ve bunun için Kürt olmam gerekmiyor” dedi.

‘KABAHATİN ÇOĞU SENİN…’

Cumhuriyet’ten Ceren Çıplak’a verdiği söyleşide Ergün topluma yönelik tepkisini ise şöyle dile getirdi: “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyen topluma kızıyorum. Eskiden topluma, kitlelere, halka böyle tepkili değildim. Biz halkın kavgasına kendimizi adamıştık. Ama artık bir dakika diyorum ve Nâzım gibi ‘Kabahatin çoğu senin, canım kardeşim’ diyorum.”

‘VALİLİĞİN TASARRUFU DEĞİL’

Valilik tarafından düzenlenen Malatya Film Festivali’nin resmi bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesini arkadaşlarından duyduğunu belirten Ergün, yetkililerin kendisine iptal edildiğini söylemediğine dikkat çekti. Ergün, “Bir festival belediye ya da valiliğin özel tasarrufu değildir. Festival halkın, kentin kültürel ve sanatsal ihtiyacının yansımasıdır. Şenliğidir o kentin. Maalesef Türkiye’de önce kültür sanat alanına vurulur. Böyle hazin bir kaderimiz var. Kentler biraz da bu özellikleriyle vardır. Ama halk yukarıdan gelen bu tasarruflara itiraz etmeli. İnsanlar kendi hayatlarındaki taleplerini dile getirmezse bu ülkede hiçbir ilerleme olmaz” dedi.