Seslendirme sektöründe tarihi adım

Seslendirme sektöründe bir ilk... Oyuncular Sendikası bünyesindeki ‘Seslendirme Çalışma Grubu’, işverenlerle bir araya geldi. Sektördeki firmaların çoğunluğunun katıldığı toplantıda 'müzakere' kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Türkiye’deki seslendirme oyuncularını temsil eden tek meslek örgütü olan Oyuncular Sendikası bünyesindeki ‘Seslendirme Çalışma Grubu’, uzun süren gayretler sonucunda işveren konumundaki seslendirme stüdyolarıyla bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi.

NEREDEYSE TÜM İŞVERENLER KATILDI

Oyuncular Sendikası heyeti ve işveren konumunda bulunan 12 seslendirme stüdyosunun temsilcilerinin 8 Ekim günü sendika ofisinde gerçekleştirdiği toplantıda, tüm katılımcıların mutabakatıyla müzakereleri başlatacak ve yürütecek bir yapının oluşturulmasına karar verildi. Ayrıca toplantıya katılamamış olan birkaç stüdyonun da sürece dahil olmaya davet edileceği kararı alındı. Bir sonraki toplantının 22 Ekim Cumartesi günü yapılmasına karar verildi.

‘ŞEFFAFLIK İLKESİ DOĞRULTUSUNDA’

Şeffaflık ilkesi doğrultusunda yürütülmesi kararlaştırılan sürecin ilk toplantısında, sektörde standartların saptanması amacıyla, sendika ve stüdyoların dahil olduğu bir yapının oluşmasına karar verildi. Sendikadan yapılan açıklamada, “Oyuncular Sendikası, bugün de seslendirme sektörünü ve çalışanlarını hak ettikleri modern standartlara kavuşturmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyor. İşverenlerimizle başlattığımız bu müzakere sürecinin uzun ve zaman zaman zorlu dahi olsa, sonucunda hepimizin kazançlı çıkacağı ve seslendirme mesleğinin gelişeceği bir süreç olacağına yürekten inanıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)