Dan Brown'un izinde tarihi yarımada

“Dan Brown’un İzinde Tarihi Yarımada” gezisi, 23 Ekim ve 30 Ekim’de. Ünlü yazara kitabı yazarken ilham veren yerler gezdirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – “Dan Brown’un İzinde Tarihi Yarımada” gezisi, yazarın son kitabı Cehennem’e (Inferno) ilham veren mekânlarla birlikte, ekim ayında iki kez daha gerçekleştirilecek. 23 Ekim ve 30 Ekim’deki gezilerin rehberliğini, kitabın yazıldığı dönem yazara İstanbul’da şehri gezdiren tur rehberi Serhan Güngör yapacak.

FİLM BUGÜN VİZYONA GİRDİ

Eserleri uzun süre çok satanlar listesinde kalan, pek çok dile çevrilen ve beyaz perdeye uyarlanan Amerikalı yazar Dan Brown’un 2013 tarihli kitabı Cehennem (Inferno) bu ay aynı isimle gösterime girdi. Harvard’da din ikonografisi ve sembol bilimi profesörü olan Robert Langdon’ın ana kahramanı olduğu eserlerin uyarlamasında başrolü Tom Hanks üstleniyor.

Langdon’ın maceraları 2006 yılında Da Vinci Şifresi (The Da Vinci Code) ve 2009’da da Melekler ve Şeytanlar (Angels and Demons) filmleriyle sinemaya uyarlanmıştı. İlk filmin en dikkat çeken mekânı Paris’teki Louvre Müzesi olurken ikinci filmde Roma ve Vatikan ön plandaydı. Dante’nin ilham verdiği serinin son kitabı Cehennem’in ana mekânlarıysa Venedik, Floransa ve İstanbul oldu.

Cehennem’in basıldığı 2013 yılında özel bir tur şirketi olan Fest Travel, kitabın İstanbul’daki rotasına özel bir gezi kurgulamıştı. “Dan Brown’un İzinde Tarihi Yarımada” gezisi, filmin gösterime girmesi vesilesiyle ekim ayında iki kez daha gerçekleştirilecek. Arkeoloji Müzesi’nden başlayarak kitabın ilham kaynaklarından ve filmde önemli sahnelere ev sahipliği yapan Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı gibi mekânlar gezilebilecek. Bu iki geziye, Dan Brown’ın İstanbul yolculuğunda kendisine şehri gezdiren ve Cehennem kitabında “Mirsat” karakterine ilham veren uzman rehber Serhan Güngör liderlik edecek. (HABER MERKEZİ)