1. Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri 31 Ekim'e kadar

Türkiye’nin özel tiyatro tarihinde ismi özellikle anılan ve 2013 yılında hayatını kaybeden Alaittin Eraslan anısına düzenlenen "1. Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri" İzmir’de gerçekleştiriliyor. Oyunlar, 31 Ekim'e kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 9 - 31 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşen festivale, Türkiye'nin en önemli tiyatroları destek veriyor. Dostlar Tiyatrosu, Oyun Atölyesi, Moda Sahnesi, Tiyatro İstanbul, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu ve Tebdil-i Mekan gibi birçok tiyatro, sezonda sergilemiş oldukları oyunlarıyla Alaittin Eraslan İzmir Tiyatro Günleri'ne konuk olup sahne alacaklar.

SEZONDA KAÇIRDIKLARINIZI İZLEYEBİLİRSİNİZ

Alaittin Eraslan İzmir Tiyatro Günleri’nin temel düşüncesi, sezon boyunca sergilenmiş oyunları bir festival bünyesinde bir araya getirmek ve tiyatroseverlerin sezon içinde kaçırmış oldukları oyunları ekonomik bilet fiyatlarıyla izleyiciye sunmaktır."

ERASLAN'IN KURDUĞU TİYATRO

Birbirinden değerli oyunların yanı sıra Alaittin Eraslan'ın kurucusu ve isim babası olduğu Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu; “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” oyunu da İzmirli tiyatroseverlerle buluşacak. Yazar Seray Şahiner'in, gazeteci Ece Temelkuran'ın aynı adlı eserinden uyarladığı; Selen Uçer'in yazıp yönettiği oyunda Deniz Çakır, Şebnem Sönmez, Zeynep Kankonde, İpek Türktan Kaynak ve Kadir Çermik rol alıyor.

Günay Karacaoğlu'nun 10 sezondur aralıksız oynadığı tek kişilik oyun “Basit Bir Ev Kazası” ve "Perdeci Oyuncuları" ile Aysa Prodüksiyon'un ortaklaşa sahneye koydukları, Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın birlikte rol aldıkları “Adalet, Sizsiniz” de bu festivalde seyircilerle buluşuyor.

NEREDE SAHNELENECEK?

Oyunlar Güzelbahçe Kültür Merkezi, Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu, Tepekule Kongre Merkezi, İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat gibi salonlarda sahnelenecek. Program kapsamında Türkiye'nin en ünlü tiyatrolarının sahnelediği "Yaşamaya Dair", "Bir Delinin Hatıra Defteri", "Pencere", "Torun İstiyorum", "Anlatılan Senin Hikayendir", "Shirley", "Bütün Kadınların Kafası Karışıktır", "Basit Bir Ev Kazası", "Perdeci Oyuncuları", "Adalet, Sizsiniz" gibi oyunlar sahnelenecek.

Program hakkında bilgi almak için;

Aysa Prodüksiyon: 0232 421 1652

Alaittin Eraslan kimdir?

Aysa Organizasyon'u 1985 yılında, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nu ise 2002 yılında, kardeşleri Necip Eraslan ve Sabahattin Eraslan'la birlikte kuran Alaittin Eraslan, ilk olarak Ankara Sanat Tiyatrosu'nun organizasyonlarını tüm Türkiye'de yapmaya başladı. Aysa Organizasyon, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kent Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu, Oyun Atölyesi, Tiyatro İstanbul, Ortaoyuncular ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi Türkiye'nin birçok köklü tiyatro gruplarının turne organizasyonları gerçekleştirdi. 'Rumeli Hisarı Tiyatroya Kavuşuyor' konsepti ile Rumeli Hisarı'nda özel ve ödenekli tiyatroları bir araya getirdi. Kendi bünyesinde birçok oyunun prodüktörlüğünü de üstlenen Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, son dönemde 'Basit Bir Ev Kazası', 'Cam', 'Adalet, Sizsiniz', 'Kuçu Kuçu' gibi oyunları seyirciyle buluşturdu.