Bu hafta hangi sergilere gitmeli?

Bu hafta izlediğimiz altı sergiyi derledik sizin için. Henüz hafta sonu programını yapmayanlar bu sergileri kaçırmasın...

Google Haberlere Abone ol

RAMPA'DA KARMA SERGİ

Rampa sezonu Nicole Dee O'Rourke ve Esra Sarıgedik Öktem'in küratörlüğünü yaptığı İkame sergisiyle açıyor. Judith Butler ve Athena Athanasiou’nun birlikte geliştirdikleri yoksunlaşma kavramı üzerinden hareket eden sergide Hera Büyüktaşçıyan, Civan Özkanoğlu, Yaşam Şaşmazer, Hasan Özgür Top gibi birçok sanatçının işleri yer alıyor.

erinc Erinc-Seymen, 2016, Family Values 2, 98x75.5 cm, framed photo by Can Akgümüş

VAHAP AVŞAR'DAN KÖYÜNE DÖNÜŞ

Vahap Avşar'ın üç kanallı video yerleştirmesi Kuşu MARSistanbul'da. Sanatçının çocukken yaz aylarını geçirdiği 1610 yılında kurulmuş bir Alevi köyü olan Kuşu'nun nüfusu 1970'lerdeki zorunlu göç nedeniyle dört haneye kadar inmiş durumda. Avşar video çalışmasında her şeye rağmen köyde kalmaya devam eden iki kuzeninin günlük yaşamına odaklanıyor.

vahap Kuşu, videodan görüntü, Vahap Avşar

YASEMİN ÖZCAN SAADET ÇIKMAZI'NDA

Yasemin Özcan'ın dördüncü kişisel sergisi Saadet Çıkmazı artSümer'de. Sergi Özcan'ın adalet, eşitlik, birlikte yaşama, toplumsal cinsiyet temaları etrafında seramik kaplar, sokak tabelaları gibi günlük hayattan devşirerek ürettiği nesnelerden oluşuyor.

yasemin Adalet Çay Bahçesi, 2016, 1040C sırlı, serigrafi dekorlu 3 adet seramik saklama kabı, R:11.5cm, h:17cm, lake kaplama raf, 20x70cm

ZİLBERMAN'DA AZADE KÖKER

Azade Köker sergisi Her Yerde, Hiçbir Yerde ile Zilberman Gallery'de. Sanatçı her geçen gün daha da bulanıklaşan, anlamını yitiren sınırlar üzerinden, güncel sosyo-politik ortamdaki bireylerin zorunlu ya da gönüllü yer değişimine ve bu durumun sonuçlarına odaklanıyor.

zilberman Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz

BUĞDANOĞLU'NDAN İLK HEYKEL ÇALIŞMALARI

Berkay Buğdanoğlu'nun son dönem çalışmalarından oluşan sergisi Reclamation Mixer'de. Sergide sanatçının daha önce benzerlerini gördüğümüz çelik üzerine yaptığı çalışmalarının yanı sıra ilk heykel ve yerleştirmelerini de görmem mümkün. Mixer'de ayrıca dört fotoğrafçının işlerinin yer aldığı 4çarpı4 sergisi de yer alıyor.

berkay Berkay-Buğdanoğlu, Islah / Reclamation, çelik, alüminyum, 185×60×50 cm, 2016

SALT ULUS'TA İKİ SANATÇI

Emre Hüner ve Joanna Rajkowska’nın işleri Ankara’da ilk kez SALT Ulus’ta bir arada sergileniyor. Sergide Hüner’in Sürekli Ada Sonsuz Araç işinden bir dizi seramik heykel ile Hipnoz Sonrası Mabedi adlı çizimleri ve Rajkowska’nın Zazadin Hanı’nda buluntu dekor ile Kusurlu Gelecek fotoğraf sergileri görülebilir.

salt-ulus Joanna Rajkowska, Props found at Zazadin Han [Zazadin Hanı’nda buluntu dekor], XI, 2009, Żak | Branicka, Berlin ve l'étrangère, Londra izniyle