Shahrdad Rohani'den Barış İçin Müzik

İran'ın dünyaca ünlü müzisyenlerinden Shahrdad Rohani, önümüzdeki günlerde İstanbul'da özel bir konser vermeye hazırlanıyor. Konser öncesi bir de film gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü İranlı besteci, piyano / keman virtüözü ve orkestra şefi Shahrdad Rohani, 9 Ekim’de Yıldızlar Vadisi adlı kısa biyografi filminin gösteriminin ardından canlı olarak icra edeceği Barış İçin Müzik konseriyle tek gösterim için İstanbul’a geliyor.

Altı yaşında piyano çalmaya başlayan Rohani 10 yaşında İran’daki Pers Ulusal Müzik Konservatuarı’na katıldı. 21 yaşında Viyana Müzik Akademisi’nde eğitim almaya başladı ve 30 yaşında California Los Angeles Üniversitesi’ne katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı, ünlü birçok orkestraya şeflik yaptı.

YANNI'YLE ÇALDI

1993 Yılında Yunanistan’ın Atina kentinde Londra Filarmoni Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü Yunanlı besteci “Yanni” ile birlikte birçok beste için piyano ve keman çaldı.

1998’de Tayland’da gerçekleşen 13.Asya oyunlarının açılış seremonisi müziğini besteledi ve canlı olarak icra etti ve bu beste Asya oyunlarında şimdiye kadar en çok beğenilen şarkısı seçildi. Burada gerçekleştirdiği olağan üstü orkestra performansıyla en üst sanatsal değerli taşıyan “Tayland Kralının Altın Pikanes Ödülü”ne laik görüldü.