'Mucize Parmaklar' 75 yaşında!

Usta sanatçı İdil Biret, bu yıl 75. yaşını kutluyor. 'Mucize parmaklar' olarak tanınan Biret, önümüzdeki günlerde sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enka Kültür Sanat Müzik Buluşmaları'nın 11 Ekim’de düzenlenecek açılış konserinde piyanist İdil Biret’i ağırlayacak.

Eleştirmenler tarafından “çağımızın en önde gelen piyano ustalarından biri” olarak nitelendirilen ve bu yıl 75. yaşını kutlayan Biret konserde yakın zamanda Mexico Monterrey ve Cuernavaca gibi uluslararası festivallerde dinleyicisine sunduğu repertuvarı bu kez İstanbul'da dinleyicisi için çalacak. Bach, Ravel ve Prokofiev’e ait eserlere yeniden hayat verecek Biret’in piyano resitali, saat 20.30’da, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında Biret’in ardından 18 Ekim Salı günü Türkiye’de çok sesli müzik kültürünün öncü topluluklarından Boğaziçi Caz Korosu, 23 Ekim Pazar günü Barış İçin Müzik Orkestrası, 25 Ekim Salı akşamı “Ciddi Eğlence” başlıklı etkinlikle, usta piyanist Burçin Büke ile sevilen sanatçı İlhan Şeşen’i ağırlayacak.

SON KONSER ZUHAL OLCAY'DAN

Etkinliklere 1 Kasım’da Sibel Köse Quintet, 7 Kasım’da ünlü piyanist, besteci ve ENKA Kültür Sanat’ın daimi sanatçısı Fazıl Say, 15 Kasım’da Ertuğ Korkmaz Gökhan Aybulus ve Ezgi Irmak’ın yer aldığı Orkestra Akademik Başkent, 23 Kasım’da “Klasikten Tangoya” başlıklı konserle Cana Gürmen, Keith Pascoe ve Çağ Erçağ konuk olacak.

Etkinlikler 29 Kasım 2016 Salı akşamı gerçekleştirilecek Zuhal Olcay konseriyle sona erecek.

Etiketler konser İdil Biret enka