Hititler'in başkentinde 'Harem' sahnede

Çorum'un Boğazkale ilçesindeki, Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa'da, ADOB tarafından 'Harem' balesi sahnelendi. Hattuşa'nın UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30'uncu yılı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30'uncu yılı dolayısıyla Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa'da düzenlenen etkinlikler kapsamında Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) tarafından gösteri düzenlendi.

Boğazkale Kaymakamlığı ve Boğazkale Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Osman Aydoğan, amaçlarının Hattuşa'yı daha fazla tanıtmak olduğunu belirterek "Hitit Medeniyeti'ne başkentlik yapan Hattuşa, tarihi açıdan önemli bir merkez. Hattuşa'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30'uncu yılı dolayısıyla bir araya geldik. Bu etkinliklerle Hattuşa'nın bilinirliliğini artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

İlk Türk bale eseri olan Harem'in koreografisini Merih Çimenciler, dekor ve kostüm tasarımını Rus Alexander Vasillie yaptı. Gösteri yaklaşık 1.5 saat sürdü. (ÇORUM/DHA)