Mert Fırat'tan Shakespeare...

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı. Festival kapsamında Shakespeare ve Cemil Meriç de anılıyor.

Google Haberlere Abone ol

Enver Topaloğlu

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve dün (28 Eylül) Doğan Hızlan'ın açılış konuşmasıyla başlayan Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali 2 Ekim'e kadar sürecek...

Festival bugüne kadar toplamda 150’den fazla uluslararası şairi ve edebiyatçıyı ağırladı. 9. yılında programına öykü, roman ve çocuk edebiyatını da katan festivalin açılış akşamı düzenlenen kokteylde festivalin çağrılı konuklarının yanı sıra birçok şair ve yazar da bulunuyordu. Tuğrul Tanyol, Tuna Kiremitçi, Metin Celal, Gökçenur Ç., Mete Özel, Cem Erciyes açılış akşamına katılan isimlerden bazılarıydı.

SHAKESPEARE VE CEMİL MERİÇ ANMASI

Festival kapsamında Shakespeare ölümünün 400. ve Türkiyeli düşünür Cemil Meriç de doğumunun 100. yıldönümü vesilesiyle anılacak.

Moda Sahnesi’nde bugün gerçekleşen Shakespeare okuması etkinliğine Mert Fırat, Defne Halman, Ceren Hacımuratoğlu, Ümit Bülent Dinçer, Volkan Yosunlu katılan sanatçılardı.

Şiir Hatları Vapuru'yla şiirli gezinti...

Katılıma açık olan Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali’nin mekânları arasında Pera Palas, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Emirgân Lale Müzesi, Karanlık İşler, Moda Sahnesi, Minoa Kitabevi, Turabibaba Kütüphanesi yer alıyor.

2 Ekim günü düzenlenecek Şiir Hatları Vapuru'yla şiirli boğaz turu festivalin en dikkat çekici etkinliği olarak görülüyor.

20 FARKLI ÜLKEDEN ŞAİR VE YAZAR

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali’nde, 20 farklı ülkeden gelen şair ve yazar katılıyor.

Festivale; İngiltere, Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Slovenya, Avusturya, Almanya, Polonya, İsveç, Macaristan, Bosna Hersek, Lübnan, Fas, Suriye, Çin, Arjantin, Meksika ve Avustralya’dan da dünyaca ünlü şair ve yazarlar katılıyor. Dikkat çeken isimler arasında Çağdaş Sloven edebiyatının önemli yazarlarından 2011 Avrupa Edebiyat Ödülü sahibi Drago Jančar ve Sel Yayıncılık'tan yeni çıkan “Yarının Aşkı” isimli kitabıyla tanıdığımız Éric Sadin de yer alıyor.

Festivale; Türkiye’dense Mario Levi, Ahmet Ümit, Barış Müstecaplıoğlu, İskender Pala, Tarık Tufan, Beşir Ayvazoğlu, Haydar Ergülen, Hüseyin Yurttaş ve Abdülkadir Budak’ın aralarında bulunduğu şair ve yazarlar katılıyor.