Jehan Barbur'dan Salon'da ilk konser

Son dönemin önemli caz vokallerinden Jehan Barbur, Salon İKSV'de ilk konserini verecek. Barbur'ün dört albümü yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Jehan Barbur, İstanbullu müzikseverlerle 29 Eylül'de Salon İKSV'de buluşacak.

2004’te vokalist olarak girdiği Funkalaturca grubuyla çeşitli etkinliklerde sahne alan Barbur, Bülent Ortaçgil'le karşılaşmasıyla 2009 yılında ilk albümünü piyasaya sürmüştü. Çoğunlukla kendi söz ve bestelerini kullanan Barbur'un şarkıları, dizi, sinema filmi ve tiyatro oyunlarında da yer aldı. Ümit Ünal’ın yazıp yönettiği Nar filminde, sözleri Selim Demirdelen’e ait olan Nar Taneleri şarkısını seslendirdi; 2011 Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri (YEFA) kapsamında ‘En İyi Film Şarkısı’ ödülünü Selim Demirdelen ile birlikte aldı.

2012 yılının Mart'ında gösterimine başlanan El Yazısı isimli sinema filminde, sözü-müziği Nadir Göktürk'e ait Aşk Bitti adlı şarkıyı seslendirdi, fenomen haline gelen Behzat Ç. dizisinin 2012 sezon finali Jehan Barbur'un Seni Seviyorum adlı parçası ile bitmişti.

İKİ KİTAP YAZDI

Barbur’un ayrıca iki kitabı bulunuyor, son kitabı Baba Öyküler’de Ali Nesin’den Bülent Ortaçgil’e, Sevan Nişanyan’dan Fazıl Say’a ünlü isimlerden babalarını dinledi, Tanju Okan, Ahmed Arif, Ergun Köknar gibi ‘ünlü baba’ları mercek altına aldı.

Barbur’un ilk kitabı ise Çatıdaki Çimenler Sen'e Yazılar adlı bir kısa öykü ve şiirlerden oluşuyordu.

Bugüne kadar dört albüm çıkaran sanatçı konserde "Gidersen", "Öylesine", "Leyla" “Senin olurum” gibi çok bilinen şarkılarını seslendirecek.