'Fazıl Say'dan önce Etiler'de fal bakıyordum'

Cem Adrian, Fazıl Say'la tanışmadan önce Etiler’de bir barda çalıştığını söyledi.  Adrian, "Fazıl Say, üzerime spot tuttu," dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzik serüveninde Fazıl Say'ın çok önemli bir rolü olduğuna dikkat çeken Cem Adrian, "O olmasaydı, bu adam olurdum ama burada olmazdım. Yine aynı ben olurdum ama yolum farklı olurdu. Fazıl Say benim için tabii çok büyük bir ışık oldu, üzerime spot tuttu, insanlara beni gösterdi ve her şey kolaylaştı. Ne kadar yetenekli olursanız olun, insanların güvendiği biri, bir tür otorite sizi ittirirse, 'Bu adam çok yetenekli!' derse, o zaman işte kapılar açılıyor. Saçma ama öyle. Bir referans gerekiyor" diye konuştu.

'DİNLEMİŞ, BEĞENMİŞ, BİR DE GİTMİŞ...'

Hürriyet'ten Ayşe Arman'a röportaj veren ünlü müzisyen Say'la tanışmadan önce Etiler'de bir barda fal baktığını açıkladı.

Adrian şunları anlattı: "Fal bakmak ilginç bir şey aslında. Karşındakiyle konuşurken onu az çok tanıyorsun, hayatta neyin peşinde olduğunu anlıyorsun ve onu iyi hissettirmeye çalışıyorsun. Fal demek işte bu, iyi hissettirmeye çalışmak, güzel enerji vermeye uğraşmak... Ben de bunu Allah için iyi yapıyordum. İstanbul’daydım, hiç param yoktu ve para kazanmak zorundaydım. Bulabildiğim tek iş de buydu. O sırada Demet Sağıroğlu geldi. Ona dedim ki, 'Demet ben aslında faldan hiç anlamıyorum. Müzisyenim, burada da para kazanmak için çalışıyorum. Sana birkaç demo vereyim, bunları dinler misin?' 'Tamam' dedi. Dinlemiş, beğenmiş, bir de gitmiş Fazıl Say’a dinletmiş. Fazıl Say aradı beni..."

APLİKASYON YAPTIRDI

200 bin dinleyicisi olduğunu ifade eden Adrian, takipçileri için kendisiyle ilgili konserlerden ve albümlerden haber veren özel bir aplikasyon da yaptırdığını açıkladı. "Cem Adrian Aplikasyonu. Bu aslında benim tamamen bağımsızlık bildirgem. Yavaş yavaş sosyal medyadan da kopuşum. İnsanları sadece oraya taşıyacağım. Gelmek isteyen gelecek. Biz orada çok garip bir koloni kuruyoruz" diyen müzisyen, "Aplikasyon çıkalı birkaç hafta oldu. Şu anda 50 bin kullanıcıyı geçtik" diyen Adrian "Bence 200 bin kök dinleyicim var. Onlar bunu indirdikten sonra zaten başka insanlara ihtiyacımız yok" şeklinde konuştu.

RÖPORTAJIN TAMAMI