Metin Altıok Şiir Ödülü Tuğrul Tanyol'a

Metin Altıok Şiir Ödülü'nün bu yılki sahibi belli oldu. Seçici Kurul'dan yapılan açıklamada ödülün 80'li yıllar şairlerinden Tuğrul Tanyol'a verileceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Metin Altıok Şiir Ödülü Seçici Kurulu, ödülün bu yıl Gelecek Günlerin Şarabı kitabıyla Tuğrul Tanyol'a verilmesini kararlaştırdığını duyurdu.

Kurul'dan yapılan açıklamada, “Belleğin,  unutuş ve yabancılaşma yalnızlığında çırpınmasını;  varoluşun, güncelin sığlığı ile onurlu bir gelecek arzusu arasında bunalmasını; ölüm korkusu ve zaman acısının insana hayatı yeniden sevdirmesini, son derece yalın bir dille şiire dönüştürmedeki başarısı nedeniyle, 9. Metin Altıok Şiir Ödülü'nün, Gelecek Günlerin Şarabı kitabıyla Tuğrul Tanyol'a verilmesi uygun görülmüştür” denildi.

Tuğrul Tanyol, 1953'de İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Marmara ve Yeditepe Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. İlk şiiri 1970'de Yeni İnsan dergisinde yayımlandı. Üç Çiçek ve Poetika dergilerini arkadaşlarıyla çıkardı. Şiirlerinin yanı sıra şiir üzerine yazılarıyla da dikkati çeker.