Alman fotoğrafçıdan Balat'a veda sergisi

Bir süredir Balat'ta yaşayan Alman fotoğrafçı Charlotte Schmitz, yakında bu semtten ayrılıyor. Schmitz, bu ayrılığı bir sergiye dönüştürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da yaşayan Alman fotoğrafçı Charlotte Schmitz, Balat’taki evine veda etmeden önce, onu bir sergi mekanına dönüştürüyor. Daire Galeri tarafından temsil edilen sanatçı Cemre Yeşil’in ise ilk kez küratör olarak karşımıza çıktığı "Çok güzelim, çok güzel / I am so beautiful, so beautiful" sergisi kapsamında Schmitz'in FiLBooks’tan çıkan kitabı, hem sergi mekanından hem de FiLBooks’tan edinilebilir.

MAHREMİYETE ODAKLANIYOR

Yeşil, sergiyle ilgili şunları söylüyor: "Charlotte Schmitz, güzellik ve profil yaratma tutkusuyla dolu olan bir dış dünyaya dokunuyor. Olağanüstü merakı ve arzusuyla, İstanbul’un güzel semti Balat’ın evlerinde gizli bu dünyanın içine giriyor. Schmitz bu fotoğraf serisinde kadınların mahremiyetine odaklanıyor. Sergi, ev işi, evlilik, annelik, çocukluk, arkadaşlık, dostluk, ergenlik, cinsellik, aile, tören, gelenek, kısa ömürlü pop şarkıları ve hatta Balat politikaları üzerinden güzellik kavramını fotoğrafla politikleştiriyor."

"Çok güzelim, çok güzel / I am so beautiful, so beautiful" 21 Eylül — 30 Eylül tarihleri arasında 12:00–19:00 saatleri arasında Yıldırım Caddesi no:112 Balat adresinde görülebilir.

schmitz2