Tarık Akan'ın hazmedemediği hakaret

Tarık Akan'la yapılan ve ilk kez yayınlanan röportajda sanatçının Arzu Film'den ayrılış hikayesi de yer aldı. Akan, yaptığı 'sululuğa' Ertem Eğilmez'in sert tepkisi nedeniyle şirketten ayrılmış...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarık Akan'ın vefatının ardından kendisiyle yapılmış ancak daha önce yayınlanmamış bir röportaj bugün okurla buluştu. Yeşilçam Belgeseli için Levent Evkuran tarafından yapılan ancak belgesel gerçekleşmeyince raflarda kalan röportajda Akan, Hababam Sınıfı serisini çeken Arzu Film'in sahibi Ertem Eğilmez'le neden ayrıldıklarını da ilk kez anlatmıştı. İşte Akan'ın ağzından o ayrılığın hikayesi:

“Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı”dan sonra Arzu Film’den ayrıldım. Son bir sahne çektik. Ardından merdivenlerde duracağız. Filmin afişini çekiyoruz. Kemal (Sunal) yanımda, Halit (Akçatepe) öbür yanımda. Ben de taşın üstüne çıkmıştım, şaka olsun diye.

Ertem (Eğilmez) Abi kameranın arkasından bana çok kötü hakaret etmeye başladı.

Yani herkes sululuk yapıyor orada. Ben de sözüm ona öyle bir sululuk yapmışım.

O hakareti yediremedim kendime. O dakika seti terk ettim, gittim. 2-3 saat sonra sete geri geldim: “Arzu Film’den ayrılıyorum ben, sizi bırakıyorum.”

Şoke oldu Ertem Abi. Çünkü 5 yıl vermişim oraya. İnanamadı, “yapamazsın” dedi.

“Ayrılıyorum, bundan sonra ne ‘Hababam’ çekeceğim ne de başka film. Arzu Film’le çalışmayacağım, piyasaya çıkacağım” dedim. Ayrılışım o ayrılış oldu.

Tarık Akan: 45 yıllık bir Türkiye özetiTarık Akan: 45 yıllık bir Türkiye özeti

Odasının camını az kırmadık Tarık Akan'ınOdasının camını az kırmadık Tarık Akan'ın

hababam

Tarık Akan uğurlandıTarık Akan uğurlandı

Ferit’ten Seyit Ali’ye, tanıdığım Tarık AkanFerit’ten Seyit Ali’ye, tanıdığım Tarık Akan

RÖPORTAJIN TAMAMI