Parklarda Caz konserleri

İstanbul Caz Festivali’nin ertelenen etkinlikleri önümüzdeki günlerde şehrin farklı alanlarında düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında 24 Eylül’de 'Parklarda Caz', 26 Ekim’de ise 'Gece Gezmesi' müzikseverleri bir araya getirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin ertelenen etkinlikleri Anadolu Yakası’nda gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında 24 Eylül Cumartesi gününden itibaren Fenerbahçe Khalkedon Parkı’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Parklarda Caz konserleri İstanbullu müzikseverleri bir araya getiriyor. “Parklarda Caz” programında 13.00’dan 18.30’a kadar 12 yıldır devam eden ve genç müzisyen ve topluluklara yeni bir platform oluşturan “Genç Caz” konserleri yer alacak. Bu yıl yapılan değerlendirme sonucunda festivalde sahne almaya hak kazanan 95th Jazz Ensemble, Gagarin Jazz Band, Ersin Özer Quartet ve Geeva Fleeva toplulukları etkinlik kapsamında sahne alacak isimler arasında yer alıyor.

Programda yer alan gruplardan Gagarin Jazz Band, piyanoda Orkun Akyol, saksafonda Alp Paksoy, davulda Fırat Şık ve bas gitarda Atahan Çiftçi’den oluşan dört kişilik kadrosu ve geniş skalaya yayılan repertuvarlarıyla caza kendi yorumlarını katıyor. Trombonun yeni nesil temsilcilerinden Ersin Özer'in kuruculuğunu üstlendiği Ersin Özer Quartet caz standartlarından oluşan, kendilerine özgü düzenlemelerini icra ediyor. Alto saksafonda Ömer Koşar, gitarda Efe Artun Yüksel, kontrabasta Anıl Deniz ve davulda Batuhan Toyhan’dan oluşan 95th Jazz Band, kendi seçtikleri caz parçalarını standartların dışına çıkarmayı hedefleyen bir ekip olarak dikkat çekiyor. Geeva Fleeva ise, caz, blues, pop, rock, ambient, elektronik, post-rock ve müziğin etiketlenemediği birçok deneysel alanda performans sergiliyor.

10 FARKLI MEKANDA 22 KONSER

23. İstanbul Caz Festivali kapsamında ertelenen 'Gece Gezmesi' 26 Ekim Çarşamba günü Kadıköy, Moda, Yeldeğirmeni rotasında yer alan çeşitli konser mekanları ve stüdyolarda gerçekleştirilecek. Saat 19.00’de başlayacak 'Gece Gezmesi' konserlerini izleyiciler tek bir bilet alarak takip edebilecekler. Etkinlik sırasında yapılacak konserlerden bazıları aynı zamanda Vodafone FreeZone Facebook sayfasından canlı yayında izlenebilecek.

“Gece Gezmesi” etkinliklerinin mekanları arasında, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Moda Sahnesi, All Saints Moda Kilisesi, Arkaoda, Dorock XL, Living Room, Moda Sahnesi, KargART ile Hangart ve Zor yer alıyor.