5 günde 10 bin kişi ziyaret etti

Ordu'da 4 yıldır sürdürülen kazılar meyvesini verdi. 'Türkiye'nin yerinde bulunan ilk mermer heykeli' 2100 yıllık Kibele Ana Tanrıça'yı, 5 günde 10 bin kişi ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'nun Altınordu ilçesi sınırları içerisinde kalan bölgedeki 6'ncı Mithridates dönemine ait tarihin ortaya çıkarılması için yürütülen kazı çalışması, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt başkanlığında 4 yıldır sürdürülüyor. 25 arkeolog tarafından yürütülen kazı çalışmalarında, Kurul Kalesi'nin 6'ncı Mithridates dönemi kalesi olduğu ortaya çıktı. Kurul Kalesi’nde yapılan kazılarda 2 bin 100 yıldır tahtında oturan, 'Kibele Ana Tanrıça Heykeli' bulunmuştu.

'ÖDENEK 50 BİN LİRADAN 1 MİLYON LİRAYA ÇIKTI'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla heykeli 5 günde 10 bin kişinin ziyaret ettiğini duyurdu. Özellikle kent dışında yaşayan ve bayram tatili için memleketlerine gelen Orduluların heykele büyük ilgi gösterdiği belirtildi. Başkan Enver Yılmaz, "Hemşehrilerimiz Kibele Heykeli'ni görmek için Kurul Kalesi'ne adeta akın ettiler. Önceki yıllarda Kurul Kalesi’ndeki arkeolojik kazılar için 50 bin lira ödenek ayrılırken, bu yıl büyükşehir olarak 1 milyon lira ödenek ayırmıştık. Çalışmaların meyvesini vermesi bizleri de mutlu etti. Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi. (ORDU/DHA)