Frankenstein İstanbul’da

Broadway’de kapalı gişe oynayan oyunların özenle kurgulanan kayıtları, yeni sezonda da İKSV Salon’da tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Bu sezon Danny Boyle'un yönettiği 'Frankenstein' gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz sezon Hamlet ile Salon ekranına konuk olan Benedict Cumberbatch, bu defa yanına Johnny Lee Miller’ı da alarak Danny Boyle yönetmenliğinde, değişen rollerde doktor Victor Frankenstein ve yaratığını canlandırıyor.

Delilik ve dahilik arasındaki ince çizgide sürekli rol değiştiren oyuncuları ile; bilimsel sorumluluk, ebeveyn ilgisizliği, bilinç gelişimi ve iyiyle kötünün doğasını tartışmaya açan “Frankenstein”, 2011’de kapalı gişe sahnelendi ve gösterildiği sinema salonlarında yarım milyondan fazla insana ulaştı. Heyecan verici, rahatsız edici, klasik ve gotik masal niteliği taşıyan Frankenstein, şimdi de Salon’da kurulan perdede izleyici ile buluşacak.

Benedict Cumberbatch’in ve Johnny Lee Miller’ın hafızalara kazınan oyunculuğu ve Danny Boyle’un usta yönetmenliğinde “Frankenstein”, yüksek çözünürlüklü kaydıyla, 4, 11, 18 ve 25 Ekim 2016 Salı günleri Salon’a kurulacak beyaz perdede izleyicilerin beğenisine sunulacak.

DÜNYA SAHNELERİNDEN İSTANBUL'A

Bu sezon ayrıca 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ardından dünyanın en büyük tiyatro festivalleri Avignon ve Fringe’de de izleyici karşısına çıkan “Üç Kızkardeş” ile Tiyatro D22’nin sahneye koyduğu modern dramanın en iyi örneklerinden “Kuş Öpücüğü”nün gösterimleri Ekim ve Kasım aylarında Salon’da olacak. Aralık ayında ise daha önce prömiyerini 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan “Ev’vel Zaman” tiyatroseverlere sunulacak.