Mehmet Güleryüz'den vekile kınama mesajı

Ressam Mehmet Güleryüz, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın iptal edilen Çanakkale Bienali'nin küratörü Beral Madra'ya yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın Çanakkale Bienali'nin beş yıldır geleneksel sanat yönetmenliğini yapan Beral Madra'ya yönelik açıklamalarına ve bienalin iptaline yönelik sanat çevrelerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Ressam Mehmet Güleryüz, Turan'ın "Bütün toplumu kucaklayan, herkes tarafından kabul görmüş onlarca onurlu sanatçı varken Beral Madra isminde ısrar edilmesinin anlamı nedir" sözünü eleştirdi. Güleryüz, Duvar aracılığıyla Bülent Turan'a şöyle seslendi:

"Sayın Bülent Turan,

Çanakkale vekillerinden biri olarak Çanakkale Sanat Biennal'inin yöneticisi hakkında ifadenizdeki endişeli direktifte kullandığınız "daha onurlu" tabirini kınıyorum.

Sayın Beral Madra şüphesiz ülkemizdeki yetkin sanat yönetmenlerinden birisidir. Kültürü, international tanınırlığı, saygınlığı ve enerjisi ile de en öndekilerdendir.

Vukfunuz dışında olmasına rağmen Biennal'in ehil ellerde olmasını arzu ediyor olmanızdan memnuniyet duydum.

Sayın Vekilim emin olun Sayın Beral Madra'nın Çanakkale Sanat Bienali'nin yöneticiliğini üstlenmesi endişelerinizi bertaraf edecektir. Ama yine de kendisine ve sanat ortamına bir özür borcunuz baki.

Selamlarımla.

Mehmet Güleryüz"

Çanakkale Bienali iptal edildiÇanakkale Bienali iptal edildi

'HDP’li bakkala da mı gitmeyelim''HDP’li bakkala da mı gitmeyelim'