Akbank Caz Festivali 26 yaşında

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, bu yıl 26. yaşını kutluyor. Festival,12-23 Ekim tarihlerinde şehri yine cazın farklı renkleriyle kucaklayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 26. Akbank Caz Festivali’nin bu yıl konukları arasında; caz dünyasının efsane müzisyenlerinden biri olarak gösterilen ve 2500’e yakın albümde yer alarak cazın en üretken müzisyenlerinden olan, iki Grammy Ödülü sahibi Ron Carter, günümüz soul müziğine zenginlik katan Imany ve Afrika müziğini caz ve funk türleriyle harmanlayan “afrobeat’” akımını rock and hip hop ile birleştiren Nijerya asıllı davulcu, besteci ve söz yazarı Tony Allen, dünyanın en iyi tenor saksafoncusu olarak anılan 75 yaşındaki Pharoah Sanders, uluslararası alanda çok sayıda ödülü bulunan usta trompet sanatçısı Paolo Fresu ve Latin cazın günümüzdeki önemli isimlerinden olan üç kez Grammy’e aday gösterilen Kübalı besteci ve piyanist Omar Sosa yer alıyor.

Festival’de aralarında Fatih Erkoç, İlham Gencer, Önder Focan, Okay Temiz ve Ferit Odman’ın da bulunduğu pek çok Türkiyeli cazcı da müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Liselerde Caz Atölyeleri ise bu yıl yine festivalin en önemli etkinliklerinden biri olmaya aday. 2012 yılından bu yana gençlere caz müziğini ve enstrümanlarını daha da yakından tanıma fırsatı sunan etkinlikler, bu yıl sekiz ayrı lisede gerçekleştirilecek.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliği ile gerçekleştirilen 26. Akbank Caz Festivali boyunca aralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin de bulunduğu 26 ayrı mekanda 42 konser, 6 söyleşi 13 atölye çalışması ve 2 performans gerçekleştirilecek.