Dario Fo'dan Devlet Tiyatroları'na tepki

Devlet Tiyatroları'nın yeni sezonda yabancı eserlere repertuvarında yer vermeyeceği yönündeki haberlere İtalyan oyun yazarı Dario Fo'dan tepki geldi. Yazar, ''Bundan onur duydum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl “Türkiye’nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor” sloganıyla yeni sezona başlayacak olan Devlet Tiyatroları’nda (DT) yabancı oyunlara yer vermemesine Nobel ödüllü İtalyan oyun yazarı Dario Fo tepki gösterdi.

İngiliz Times gazetesine açıklamalarda bulunan yazar, Devlet Tiyatroları'nın aldığı bu kararı bir 'sansür' olarak nitelendirdi. 90 yaşındaki yazar, "Türkiye'de yasaklanan dört yazardan hayatta olan tek kişi benim. Bundan onur duydum. Bu benim için ikinci bir Nobel ödülü kazanmak gibi" diye konuştu.

Devlet Tiyatroları, yeni sezonunda aralarında Shakespeare, Çehov, Brecht ve Dario Fo dahil olmak üzere pek çok yabancı yazarın oyununun sahnelenmeyeceği açıklamıştı. Bu çerçevede DT Genel Müdür Vekili Nejat Birecik, tiyatroları telefonla arayarak "Bu yıl yalnızca 'yerli oyunlar' sahnelenebilecek" uyarısında bulunmuştu.

Devlet Tiyatroları'nda yabancı oyunlara sahne yok!Devlet Tiyatroları'nda yabancı oyunlara sahne yok!