Sadece Şiir dergisi okurla buluştu

Edebiyat dünyası yeni bir şiir dergisine kavuştu: sadece Şiir. Umay Umay'ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu dergide birçok dilde sadece şiir yayımlanacak. Üç ayda bir çıkacak olan derginin ilk sayısında Sunay Akın, Enis Batur gibi isimlerin yanı sıra, dört ay önce kaybettiğimiz küçük İskender'in de özel bir şiiri okurla buluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sadece şiir yayımlayacak olan yeni bir dergi edebiyat dünyasında yerini aldı. Genel Yayın Yönetmenliğini Umay Umay’ın, editörlüğünü Serkan Türk’ün yaptığı 'sadece

ŞİİR dergisi', Türkçe'nin yanında Türkiye'de yaşanan ve yazılan diğer dillerden şiir örneklerini barındırıyor.

Candaş Tolga Işık'a ait Kafa grubunun yayımladığı derginin ilk sayısında yer alan şairler şöyle: Sunay Akın, Elif Sofya, Barış Pirhasan, Orhan Alkaya, Nilay Özer, Enis Batur, Betül Dünder, Haydar Ergülen, Süreyya Aylin Antmen, Zeynep Uzunbay, Mehmet Özkan Şüküran, Kawa Nemir, Nurduran Duman, C.Hakkı Zariç, Eşref Yener, Meryem Coşkunca, Onur Akyıl, Didem Gülçin Erdem, Derya Önder, Emrullah Alp, Betül Tarıman, Cenk Kolçak, Sinem Sal, Ömer Turan, Fatma Yeşil, Cihan Ülsen, Sinan Onur, Merve Çanak, Yaprak Damla Yıldırım, Oğulcan Kütük, Mehmet Yaşın, Selma Koçiva, İnci Derya Turna, İkna Sarıaslan, Mizgin Bulut, Rahman Yıldız, Naile Dire, Jiyan Baran, Enes Kurdaş, İsmail Sertaç Yılmaz ve küçük İskender.

İLK SAYIDA ÖZEL BİR ŞİİR

Derginin ilk sayısında, Temmuz ayında vefat eden şair küçük İskender'in bu dergi için yazdığı 'İştah' adlı şiir de yayımlandı. Söz konusu şiirden bazı dizeler şöyle:

“Büyük sayılara karışacağız çığlık çığlığa,

gevşeyecek toprak

unutulacak her şeyin adı

bir ağız gibi açılacak gökyüzü

ne yaşadıysak yutulacak.”

ÜÇ AYDA BİR YAYIMLANACAK

Yılda dört sayı olarak basılacak sadece Şiir dergisi üç aylık bir yayın periyoduna sahip. Dergi Türkiye'nin her yerinde bulunan kitapçıların yanı sıra, Migros, D&R, CarrefourSA gibi mağaza ve marketlerde de yerini aldı.

İlk sayıda Ayşe Özlem İnci tarafından gerçekleştirilmiş Lale Müldür ve Mehmet Said Aydın söyleşisi ve Asuman Susam’ın “bedene teğelli”, Fırat Caner’in “şiir ne işe yarar?” başlıklı yazıları okurun dikkatine sunuldu. Derginin kapağı ve içindeki çizimleri Yiğit Can Alper imzası taşıyor. (HABER MERKEZİ)