Vedat Türkali Dünya Barış Günü'nde defnedilecek

Vedat Türkali, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İstanbul'da toprağa verilecek. Türkali, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda eşinin yanına defnedilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yalova’da hayata gözlerini yuman edebiyat, sinema ve siyaset dünyasının büyük ismi Vedat Türkali’nin cenaze programı belli oldu.

Vedat Türkali’nin cenazesi perşembe gününe denk gelen 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde öğle namazından sonra Teşvikiye Camii’nden kaldırılacak.

Aileye yakın bir kaynak, "Önce 31 Ağustos Çarşamba günü defin için düşünüldü. Ancak, HDP, DBP, DTK ve HDK eşbaşkanları da uğurlamada olmak istemişler. Ayın 31'inde Diyarbakır da kitlesel basın toplantıları vardı.Aile ile görüşülüp böyle kararlaştırıldı" bilgisini verdi.

EŞİNİN YANINA GÖMÜLECEK

Asıl adı Abdülkadir Pirhasan olan ancak Vedat Türkali adını kullanan ünlü edebiyatçı, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda eşi Merih Pirhasan’ın yanına defnedilecek. Merih Pirhasan ile Vedat Türkali 1942 yılında evlenmiş, Merih hanım 31 Ekim 2013’te hayatını kaybetmişti.

Türkali’nin cenazesi konusunda CHP’li Yalova ve Sarıyer belediyeleri de devrede. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aileyi arayıp baş sağlığı dilemesinin yanı sıra, Yalova Belediyesini de arayarak her tür hizmeti görmelerini istedi. (HABER MERKEZİ)

Yeşilçam'ın yıldızları Vedat Türkali'yi anlattıYeşilçam'ın yıldızları Vedat Türkali'yi anlattı