Ünlü yazar trafik kazasında hayatını kaybetti

Meksikalı yazar ve romancı Ignacio Padilla, geçirdiği trafik kazası sonucu 47 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika Kültür Bakanlığı, Ignacio Padilla'nın, ülkenin orta kesimindeki Queretaro eyaletinde önceki gece aracıyla seyahat ederken geçirdiği trafik kazası nedeniyle öldüğünü duyurdu.

"Büyülü gerçekçilik" akımının dünyadaki en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Padilla, ilk romanını 1994'te yayımlamıştı. Padilla'nın sevilen eserlerinden "Gölge" isimli romanı Türkçe'ye de tercüme edilmişti.

KÜLTÜR ATEŞELİĞİ YAPTI

İgnacio Fernando Padilla Suarez 1968’de Ciudad de México’da doğdu. İberoamericana Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitiren Padilla, Edinburgh Üniversitesi’nde İngiliz edebiyatı, Salamanca’da İspanyol ve Latin Amerika edebiyatları üzerine doktora yaptı. Bir dönem Meksika Playboy’un genel yayın yönetmenliğini de yapan Padilla, 2001-2003 yılları arasında da İngiltere’de Meksika Büyükelçiliği’nde kültür ateşesi olarak görev aldı.

Latin Amerika edebiyatına hâkim olan büyülü gerçekçilik akımının, bayağılaştırılmış hali olarak tanımladığı post-boom akımına karşı arkadaşlarıyla birlikte geliştirdiği crack akımına dahil oldu. "Subterráneos" (1990) ve "Últimos trenes" (1993) adlı öykü kitapları ve "İmposibilidad de los cuervos" (1995), "La catedral de los ahogados" (1995), "Amphitryon" (Gölge) (2000) adlı romanları bulunan yazarın iki de çocuk kitabı yayınlandı: "Los papeles del dragón típico" (1993), "Las tormentas del mar embotellado" (1996).

Latin Amerika edebiyatının Márquez, Cortázar ve Llosa sonrasında aradığı yeni sesin en güçlü adaylarından Padilla, halen Meksika’daki Puebla Üniversitesi’nde edebiyat profesörü olarak görev yaptı.

Kaynak: Sabah

Etiketler Ignacio Padilla