Sosyoloji Divanı yeni sayısını mimarlığa ayırdı

Yılda iki kez yayınlanan sosyal bilimler dergisi Sosyoloji Divanı yeni sayısı yayınlandı. Dergide Sıtkı Karadeniz'den Aynur Can'a pek çok isim mimarlık üzerine yazılarıyla yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyoloji ve diğer sosyal bilim disiplinlerine ait yazılara yer veren Sosyoloji Divanı'nın 7. sayısı "Mimarlığın İzinde" dosya konusuyla çıktı. Çeşitli makalelerin, kitap inceleme yazılarının yer aldığı sayıda Uğur Tanyeli ile yapılmış bir söyleşi de bulunuyor.

Dosya kapsamında yer alan isim ve makaleler şöyle:

Sıtkı Karadeniz "Usul"ü Yöntemin Öznesi Kılmak: Bir Kavramsal İz Sürme Denemesi; Ömer Faruk Günenç, Bir Mitolojik "Yapı": "Mardin Evi"nde Mahremiyet; Erhan Berat Fındıklı, Türk Romanında Barınma Kültürü, Kübik Apartman İmgesi ve Toplumsal Cinsiyet (1930-1945); Emin Selçuk Taşar, İhtiyaç Kavramının Mekân Politiği: Çamlıca Camii Örneği; Melek Kutlu - Halil İbrahim Düzenli, Cumhuriyet Dönemi İstanbul'unda Cami Mimarisi; Murat Şentürk, Mimarlığın ve Sosyolojinin Karşılaşma Alanı Olarak Kamusal Mekân; Vedia Derda Taşar,  Fiziksel İnşadan Enformasyonel İnşaya: Kentsel Mekânın Network Kentinde Dönüşümü; Ömer Faruk Günenç, Ankara'nın İnşasında Bir Mimar: Arif Hikmet Koyunoğlu; Faruk Turğut, Bir Şehir Düşlemek: Turgut Cansever Mimarlığı Üzerine Bir Çözümleme; Lerzan Aras, Yerin Ruhunun İzleri: Mimarlığın Masumiyet Çağına Dönüşü; Ahmet Çaycı, İslam Mimarisinde Anlam Meselesi;  Abdullah Asım Divleli, Arap Milliyetçiliğinden Yerel Kimlik İnşâlarına, İstisnaî Bir Durum: "İçerideki" Filistin Kimliğinin İnşâsı; Aynur Can, Mekân, Kültür ve Politika Bağlamında Denizli Kent Kimliği.

sosyoloji