Behzat Ç. İmamların Öcü'yle dönüyor

Emrah Serbes, Behzat Ç’yi yakında yeniden hayranlarının karşısına çıkarıyor. Hikâye 15 Temmuz’dan 5 gün önce başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenomen polisiye dizisi Behzat Ç, ekranlara geri dönmeye hazırlanıyor. Hikâyenin 15 Temmuz’dan 5 gün önce başlayacağına vurgu yapan dizinin yazarı Emrah Serbes, yeni Behzat Ç.'yi "Her zaman muhalif bir tonu olacak" diye tanımladı.

Behzat Ç.: İmamların Öcü'yle ilgili Cumhuriyet'ten Ceren Çıplak'a konuşan dizinin yazarı Serbes, şunları söyledi:

"17 - 25 Aralık operasyonlarından sonra emniyette pek polis kalmadığı için mecburen Behzat Ç.’yi geri alacaklar, yani 17-25 Aralık sürecinden sonra emniyette devam etmiş olacak. Cinayet büroda. Ondan sonra başlayacak bizim hikayemiz. Bizim hikâyemiz 15 Temmuz’dan önce başlayacak. Darbe girişimine giden süreçten önce 10 Temmuz 2016’da başlayacak. “Behzat Ç.: İmamların Öcü” ama aynı zamanda Behzat Ç.’nin kişisel hikâyesi de olacak."

Yeni diziyle birlikte 'daha koyu bir karakter'in geleceğine dikkat çeken Serbes, ama bu karakterin aynı zamanda insanlara umut da vaat edeceğini söyledi. Serbes, "Ankara, Türkiye’deki katliamların merkezi oldu. Behzat Ç. de bir polis olarak bunlara şahit oldu ve bunun tramvasını da yaşayacak. Behzat Ç. 10 Ekim Ankara Gar katliamının tramvasını da yaşayacak ama kendi hayatını da sürdürecek" ifadelerini kullandı.

'NET OLARAK ANLATTIK'

Dizinin geçmişte yayınlanan bölümlerini de anımsatan Serbes, "Bir önceki hikâyede cemaat yapılanmasını net olarak anlattık" dedi ve şunları ekledi: "Emniyet içindeki ayak oyunlarını anlattık. O zaman için bunları anlatmak büyük cesaret gerektiriyordu. AKP’li milletvekillerinden tutun AKP’nin yüksek yöneticilerine kadar demedik laf bırakmamışlardı. O zaman cemaat ile yakındılar ama biz bunları anlatabiliyorduk. Biz o zaman bölüm kasetini kanala gönderdiğimizde yayımlanıp yayımlanmayacağını bile bilmiyorduk. O zamanlar bıçak sırtı bir durumdu. Seyirci ile beraber izlerken görüyorduk."

Yeni Behzat Ç.'yi "Her zaman muhalif bir tonu olacak" şeklinde niteleyen Serbes, demokrasi nöbetlerine de göndermede bulundu. Serbes, "İdam isteriz diye bir demokrasi nöbeti olamaz. Behzat Ç. emirle nöbet tutmaz. Behzat Ç. kendi nöbetini tutacak" dedi.