Amerikalı rock grubu Allah-Las: Adımız yüzünden Türkiye'ye gidemedik

Allah Las isimli Amerikalı Rock grubu, isimleri nedeniyle Müslümanlardan tehdit alıyor. Grup üyeleri, Türkiye'ye de bu nedenle gelemediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaliforniyalı rock grubu Allah-Las, grubun ismi nedeniyle Müslümanlardan tehdit aldığını ve Türkiye'de de bu nedenle konser vermediklerini açıkladı. 'Retro' bir sounda sahip olan Allah-Las'ın üyeleri, 'ruhani bir tını' istedikleri için gruba bu ismi verdiklerini ancak bu nedenle zor zamanlar geçirdiklerini söyledi. Yeni albümleri için The Guardian gazetesiyle söyleşi yapan Allah-Las, grubun adının Müslümanlar tarafından dini inançlarını aşağılama olarak yorumlanabileceğinin akıllarına bile gelmediğini anlattı.

'MÜSLÜMANLARA YANIT VERİYORUZ'

Grubun vokalisti Miles Michaud, "ABD'deki ve dünyanın başka yerlerindeki Müslümanlardan rahatsız olduklarına dair e-postalar aldık. Fakat bizim kesinlikle böyle bir niyetimiz yoktu. Onlara yanıt veriyoruz ve bu ismi niçin seçtiğimizi anlatıyoruz. Çoğunlukla anlıyorlar" dedi.

'TÜRKİYE KONSERİ YAPILAMADI'

Grup üyeleri The Guardian'a, Türkiye'de planlanan bir konserin grubun ismi nedeniyle düzenlenmediğini de açıkladı. The Guardian, organizatörün Allah-Las ismi nedeniyle 'rahat hissetmediğini' yazdı. Ancak haberde, konseri düzenlemekten vazgeçen şirketin adı verilmedi.

Grubun gitaristi Pedrum Siadatian ise 'Allah-Las' ismini değiştirmeyeceklerini vurguladı. Siadatian, "Bu ismi o kadar uzun zamandır kullanıyoruz ki, değiştirebileceğimizi sanmıyorum. Pişman değiliz" dedi.

Etiketler Allah Las